K. Bērziņš Spānijas klubā debitē ar uzvaru (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš sestdienas vakarā ar vienu gūtu punktu un izcīnītu uzvaru debitēja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā «Rio Natura Monbus».

Aizvadītajā mačā latvieša jaunais klubs savā laukumā ar 89:72 (21:19, 19:14, 32:15, 17:24) uzvarēja Badalonas «FIATC Joventut» komandu.

Bērziņš savā pirmajā oficiālajā spēlē šosezon laukumā pavadīja sešas minūtes un 41 sekundi, realizējot vienu no diviem soda metieniem un kļūdoties visos trijos divpunktu metienos. Latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, saņēma vienu piezīmi un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Kā ziņots, Bērziņš savam jaunajam klubam oficiāli varēja pievienoties pēc tam, kad piektdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesa viņa strīdā ar Latvijas čempionvienību «VEF Rīga» lēma par labu spēlētājam, turklāt liek latvieša līdzšinējam klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro.

Rīgas klubs šim lēmumam nepiekrīt un pašlaik izskata iespējamo tālāko darbību klāstu.

Citā spēlē sestdien sešus punktus guva Kristaps Porziņģis, bet Seviljas «Cajasol» komanda viesos ar 84:75 (23:7, 20:22, 24:22, 17:24) uzvarēja «Fuenlabrada».

Latvietis 12 nospēlēto minūšu laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, kā arī iekrāja četras atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu bumbu, četras piezīmes un sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Čempionāta kopvērtējumā pašlaik «Cajasol» ar desmit uzvarām 20 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu, «Rio Natura Monbus» ar deviņiem panākumiem seko desmitajā pozīcijā, bet Daira Bertāna pārstāvētā «Bilbao Basket» vienība ar astoņiem panākumiem 19 cīņās atrodas 13.pozīcijā.

Kā ziņots, Bērziņš 2012. gada augustā pagarināja līgumu ar «VEF Rīga» uz trim gadiem. Viņš «VEF Rīga» komandai pievienojās 2010. gada jūlijā.

Latvietis jau iepriekš divreiz spēlējis Spānijā, kad 2004./2005. gada sezonā pārstāvēja Malagas «Unicaja», bet 2009/2010. gada sezonā - «Fuenlabrada».

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Bērziņš septiņās Latvijas izlases spēlēs guva vidēji 7,0 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu