Kā atšķiras vīriešu un sieviešu rīcība nestandarta situācijās (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja apmaldījies vīrietis nelūdz garāmgājējiem norādīt pareizo virzienu, to bieži uzskata par spītību, taču eksperts norāda, ka patiesībā viņi esot pārāk nobijušies.

Pētnieks un dabiskās navigācijas eksperts Tristans Gūlijs intervijā BBC 4.radiostacijai pastāstīja, ka sievietes labprāt izmantojot visus pieejamos resursus, lai sasniegtu mērķi. Savukārt vīrieši vadās pēc «sistēmām», piemēram, kartes vai ceļa norādījumiem, arī tad, ja tie pievīluši.

Vīrieši atsakās pieņemt, ka viņu izvēlētā sistēma nedarbojas, tāpēc turpina iesākto, uzskata eksperts.

Gūlijs vada kursus, kuros māca orientēties, izmantojot dabiskas norādes, piemēram, saules, mēness un zvaigžņu novietojumu.

Kad viņš parādīja vīriešiem fotogrāfiju, kurā redzama mājā un nedaudz virs apvāršņa esoša saule, viņi neprata noteikt, vai saule lec vai riet. Savukārt sievietes saprata, ka saule riet, jo mājas logos dega gaisma. «Sievietes bieži neizmantoja to, ko biju viņām iemācījis, taču saprata, ka dienas sākumā neviens neieslēdz visas lampas,» viņš paskaidroja.

«Manuprāt, sievietes nepaļaujas uz sistēmām tik ļoti, kā to dara vīrieši,» piebilda Gūlijs. «Vīriešiem patīk sistēmas, jo viņi var rīkoties saskaņā ar tām, pat ja sistēmas nedarbojas pilnvērtīgi.»

Kad vīrieši ir apmaldījušies, tie nelūdz garāmgājējiem norādīt pareizo virzienu, jo tas nozīmētu atzīt, ka viņu sistēma nedarbojas. «Ja tu vienreiz atzīsti, ka sistēma nedarbojas, kļūst bail, ka tā nedarbojas vispār, un tas liek krist panikā,» skaidro eksperts.

Gūlija novērojumus apstiprināja britu burātāja Dī Kafari, kas vienatnē apkuģojusi pasauli. «Man šķiet, ka vīriešu un sieviešu skatījums ir atšķirīgs,» viņa teica. «Sievietes ir atvērtākas ierosinājumiem. Ja sievietēm jāsaliek kāda lieta, viņas izlasīs norādījumus uz kastes, taču vīrieši vienkārši rīkosies un pēc tam paskatīsies, kuras detaļas palikušas pāri.»

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu