Kā balsotu Latvijas pilsoņi, ja šodien būtu Saeimas vēlēšanas? (392)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja Latvijas Saeimas vēlēšanas notiktu rīt, tad pirmajā pozīcijā atrastos politiskā apvienība «Saskaņas Centrs». Šādu rezultātu uzrāda sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sadarbībā ar «Pirmo Baltijas kanālu» (PBK) marta vidū veiktā aptauja, «Apollo» informēja aptaujas rīkotāji.

Aptaujas ietvaros respondentiem, Latvijas pilsoņiem tika uzdots jautājums: «Ja rīt notiktu LR Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko partiju vai apvienību jūs balsotu?»

Pirmajā vietā aptaujātie ierindojuši «Saskaņas centru» – par to savas balsis atdotu 21% respondentu. Otro pozīciju ieņem «Vienotība» – 13%. Pirmajā trijniekā iekļuvusi arī «Zaļo un Zemnieku savienība» – 12%. Piecu procentu barjeru pārvarētu arī Nacionālā apvienība «Visu Latvijai! – TB/LNNK» - 8%.

Bijušās valsts kontrolieres Ingūnas Sudrabas kustība «No sirds Latvijai» ieguvusi 4% atbalstītāju. Pārējie politiskie spēki ir saņēmuši mazāk par 1,5% potenciālo vēlētāju atbalsta. Tas attiecas gan uz Saeimā šobrīd pārstāvēto «Reformu partiju», gan partiju «Latvijas attīstībai» (līderis Einars Repše), partiju «Vienoti Latvijai» (līderis Ainars Šlesers), gan «Latvijas Krievu savienību» (bijušo PCTVL).

20% aptaujāto Latvijas pilsoņu savu izvēli pašlaik izdarīt ir grūti, bet 16% respondentu izteica viedokli, ka uz Saeimas vēlēšanām neplāno doties.

Aptaujā uz šo jautājumu atbildēja 846 Latvijas pilsoņi.

Komentāri (392)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu