Kā dzīvo latvieši Igaunijā? (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Latvieši, kā zināms, ir visur - arī mūsu tuvākajās kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā. Un novembris parasti ir mēnesis, kad daudzviet vismaz reizi gadā cenšas sapulcināt ārpus Latvijas dzīvojošos latviešus.

Ceļš no Rīgas līdz Tallinai mērāms dažās stundās. Un arī Tallinā ir cilvēki, kas rūpējas, lai ne tikai svētkos, bet arī ikdienā skanētu latviešu valoda un godā tiktu celtas latviskās tradīcijas.

Kaimiņvalstī dzīvojošie latvieši par dzīvi nesūdzas. Iespējams, tādēļ, ka uz šo zemi viņus galvenokārt aizvedusi mīlestība.

Daina Juristo Igaunijā dzīvo jau 30 gadus. Viņa bijusi vietējās pašvaldības vadītāja. Juristo saka, ka negaida, lai Latvijas valdība izstrādātu kādu īpašu plānu tautiešu saukšanai mājās.

«Igauniski ir tāds labs teiciens, ka nevar cīrulim pielikt priekšā aizkaru un aizturēt pavasari. Un ja cilvēki grib braukt projām, vai arī grib braukt atpakaļ, tad viņus nevar nekā piespiest,» saka Juristo.

Pēc dažādiem datiem lēšams, ka ziemeļu kaimiņvalstī dzīvo aptuveni 2000 latviešu.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu