Kā iegūt mieru un veselību ēdot (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis Vasanta Lada un Ušas Ladas grāmatu «Ājurvēdiskā virtuve»

Vasants Lads, viens no pasaulē un arī Latvijā pazīstamākajiem ājurvēdas ārstiem, par seno dziedniecības sistēmu sarakstījis vairākas grāmatas. Viņš ir ieguvis medicīnisko izglītību un strādājis dažādu pasaules slimnīcu ķirurģijas un pančakarmas nodaļās. Šobrīd vada Ājūrvēdas institūtu ASV un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem ājurvēdas speciālistiem Rietumos. Sniedz lekcijas un vada seminārus daudzās universitātēs un jogas skolās.

Uša Lada ir pazīstama ājurvēdas pavāre un vairāku recepšu grāmatu autore. Savos darbos lieliski apvieno ājurvēdas garīgos principus un dziednieciskās īpašības.

Senā indiešu ārstniecības sistēma ājurvēda māca, ka ēdienam ir liela nozīme veselības un labklājības vairošanā. Grāmata «Ājurvēdiskā virtuve» palīdz ne vien izprast ājurvēdas pamatprincipus par dažādiem ķermeņa tipiem, pārtikas produktu kombinācijām, ēdiena ietekmi uz veselību un daudziem citiem jautājumiem, bet arī sniedz daudzas oriģinālas receptes un padomus. Visās receptēs izmantotas labi pazīstamas garšvielas un citas sastāvdaļas, kā arī sniegti paskaidrojumi, kā attiecīgais ēdiens ietekmē jūsu ķermeņa tipu un kādu veselības problēmu gadījumā tas īpaši ieteicams vai nav vēlams.

Grāmatā uzzināsiet par dažādiem ēdieniem un pārtikas produktu kombinācijām, kas piemērotas, lai atvieglotu dažādas slimības, sākot ar saaukstēšanos un ādas izsitumiem un beidzot pat ar diabētu un gremošanas traucējumiem. «Ājurvēdiskā virtuve» palīdzēs jums noteikt savu ķermeņa tipu un noskaidrot, kādi dārzeņi, augļi un citi pārtikas produkti tam ir piemērotākie.

No angļu valodas tulkojis Kristaps Šoriņš

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu