Kā izvēlēties bērnu ratiņus ? (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms ilgi gaidītā mazuļa piedzimšanas, vecāki mēdz sastādīt sarakstu ar sīkumiem, kas būs nepieciešami mazulim un viņa kopšanai. Bērnu ratiņus par sīkumu gan nenosauksi – tas ir nozīmīgs pirkums, un to izvēlei ir jāpieiet ar vislielāko nopietnību. Mūsdienās ratiņu modeļu dažādība apžilbina, un vispiemērotākā varianta izvēle var sagādāt grūtības. Klasiskie, transformējamie, trīsriteņu, moduļveida ratiņi - katram no tiem ir savas priekšrocības. Visdrošākais veids kā izvēlēties – doties uz lielu bērnu preču veikalu, piemēram, BABY CITY, un, vadoties pēc pieredzējuša pārdevēja ieteikumiem, izdarīt savu izvēli.

Izvēloties ratiņus, svarīgi ir izvērtēt: ratu izmērus, gabarītus, svaru, izmantošanas ērtumu, apkārtni, kurā Jūs dzīvojat, dzīvesstilu un sev tīkamās krāsas. Bērnu ratiņu izvēle – tas ir pirmais solis uz komfortu, mieru un Jūsu bērna drošību.

Tāpēc mēs esam vērsušies pēc palīdzības veikalā, kurš piedāvā, iespējams, vislielāko bērnu ratiņu klāstu Latvijā - BABY CITY . Veikala konsultanti ikdienu kontaktējas ar topošajām māmiņām un zina visu par bērnu ratiem.

«Izvēloties ratiņus, iesakām ņemt vērā Jūsu dzīvesveidu» - Normunds sāk savu stāstu, pieejot pie ratiņiem–«Ja jūs plānojat ceļot daudz ar automašīnu, apmeklēt iepirkšanās centrus , tad iesaku jums pirkt tā saucamos «3 in 1». Ratiņiem ir kulbiņa pastaigām un sēdeklītis, kas noderēs, kad mazulis paaugsies un pirmais auto sēdeklis, kuru var ērti piestiprināt uz ritošās daļas lielveikala apmeklēšanai. Pievērsiet īpašu uzmanību ratiņu svaram - padomājiet, cik bieži jaunajai māmiņai būs jāiztiek bez palīdzības, kad jāiznes ratiņi laukā no dzīvokļa, jo īpaši, ja ģimene nedzīvo pirmajā stāvā un ēkā nav lifts. Izvēloties ratiņus, nepieciešams ir pareizi aprēķināt visus gabarītus. Jo īpaši, ja jūsu dzīvoklis ir neliels, vai dzīvojat tipveida blokmājā ar liftu. Tāpēc, pirms dodaties uz veikalu iegādāties ratiņus, neaizmirstiet izmērīt durvju platumu liftam. Gabarītus ir būtiski noskaidrot arī tad, ja esat mobila ģimene, kas bieži brauc ar auto –aprēķiniet vai ratus varēsiet ielikt savas automašīnas bagāžniekā.

Riteņiem jābūt lieliem un vēlams tādiem, kuri rotē ap savu asi. No riteņu diametra ir atkarīga iespēja pārvarēt trotuāru un ceļu nelīdzenumus. Siltajos gada mēnešos ērtākas ir gumijas riepas – pastaiga ar ratiem ir gludāka, amortizācija lēzenāka – mazulītis netiek kratīts. Ziemā, pretēji aizspriedumiem, labi kalpo arī plastmasas riteņi, kuri «griež» sniegu un braukt ir vieglāk.

Kulbiņas auduma īpatnības arī ir svarīgas – jānovērtē vai tas ir viegli tīrāms, vai «elpo», kā arī - vai krāsa neizbalēs saulē. BABY CITY veikala piedāvājumā ir ratiņi ar ūdensnecaurlaidīgu audumu. Tāpat vajag pievērst uzmanību kulbiņas izmēriem – ziemā mazulītis tiek saģērbts biezās drēbēs, citreiz pat uzklāta sedziņa.Tāpēc ziemas ratiem ir jābūt pietiekami plašiem, lai mazulis tajos justos ērti.

Ratiņus pārsvarā vada mamma un ir ļoti svarīgi, lai ratu «stūre» un vadāmība būtu ērta. Novērtējiet, vai ratu rokturis ir jums piemērtā augstumā. Ja ar ratiem pastaigā dosies arī tētis vai citi ģimenes locekļi, jums piemērotāki būs rati, kuriem ir iespējams regulēt roktura augstumu. Bet, kad mazulis jau ir paaudzies un ratos sēž – reizēs, kad pastaigas nogurdināts viņš iemigs, lieti noderēs regulējamās atzveltnes. Svarīgi ir pārliecināties, cik ērti ir maināmas pozīcijas un cik stabila ir katra no tām. Pievērsiet uzmanību arī aksesuāriem, kas bieži vien ir komplektā ar ratiņiem – mantu grozs, papildus soma, lietus pārsegs un moskītu tīkls – tas viss noderēs, ja apmeklēsiet veikalu, iesiet uz poliklīniku, vai dosieties pastaigā kopā ar vecāko bērnu.

Izvēlieties ratiņus ar pilnu atbildību, izvērtējot visus sīkumus, apstākļus un vēlmes. Vislabāk iesakām tos izmēģināt fiziski. To jūs varat ērti izdarīt, atbraucot pie mums uz veikalu tirdzniecības centros Atrium Azur vai Rīga Plaza. Pabraukājiet ar tiem, sajūtiet, kāda ir ratu vadāmība, cik tie ir ērti, viegli, stabili, cik jums ir ērti tos salocīt, lai ieliktu, piemēram, mašīnas bagāžniekā. Kā arī lēmuma pieņemšanā noderīga būs konsultācija ar zinošiem pārdevējiem. Tā jūs varēsiet izvēlēties pašu labāko savam mazulim – ratiņus, kas nesagādās liekas raizes, bet tieši otrādi – būs jūsu palīgs» – savu stāstu pabeidz Normunds.

Atliek vien piebilst, ka veikalā BABY CITY ratu izvēle ir ļoti liela – vairāk kā 14 zīmoli - CHICCO , PEG PEREGO , MAXI - COSI , BEBE - CONFORT , QUINNY , TEUTONIA , MILLI , STOKKE un citi. Plašajā piedāvājumā ir bērnu ratiņi jaundzimušajiem, sporta ratiņi mazuļiem no 7 mēnešu vecuma un īpaši ērti ratiņi aktīviem vecākiem. Ratiņi pieejami dažādās cenu kategorijās – katram maciņam. BABY CITYveikalu piedāvājumā ir ratiņi, kādus ir ierasts redzēt uz mūsu ielām, kā arī īsti tehnoloģijas brīnumi, piemēram, ratiņi 4MOMS ORIGAMI, kuri paši salokās, ir apgaismojuma lampiņas, un no viņiem var pat uzlādēt telefonu. Īsts 21.gadsimta brīnums mūsdienīgām māmiņām!

Veikalos BABY CITY tirdzniecības centrā Atrium Azur un T/C Rīga Plaza – ļoti liela ratiņu izvēle mazuļiem - no klasikas līdz pēdējiem inženierijas brīnumiem. Šeit jūs atradīsiet vispiemērotākos ratiņus savam mazulim!

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu