Kā nesaslimt ziemā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Iesūti arī tu savas receptes konkursam un laimē dāvanu karti. [s:21311]

Mana recepte, kā nesaslimt ziemā (vai kā izveseļoties) ir komplekss risinājums, kas ietver gan preventīvo darbību, gan jau pašu ārstēšanos:
Visi produkti, ko minēšu ir paša vākti vasarā laukos, vai no dabasdobe.lv
 
Ņemu tēju (nātru/kumelīšu/liepziedu), to pagatavoju speciālajā tējas kanniņā - iegūstu koncentrātu, kuru jaucot ar ūdeni var dzert visu dienu.

Kādēļ tieši šādi? Tāpēc, ka sajaucot vēsu tējas koncentrātu ar karstu ūdeni mēs iegūstam siltu (nevis karstu) tēju, turklāt bonuss ir tāds, ka ieliekot medu šajā remdenajā tējā (šobrīd arī tādu dzeru) tas nezaudē savu vērtību (ja temperatūra pārsniedz 40 grādus pēc celsija, tad medus zaudē savas ārstnieciskās īpašības) pievienoju klāt vēl citrona šķēlīti (ups... citrons gan ir no RIMI :( ).
 
Nākamais posms - jādzer zivju eļļa un ķiploku eļļa (šīs gan es pirku aptiekā). Zivju eļļu pudelītē, ķiploku - kapsulās.
Zivju eļļa jādzer 1x dienā vienu tējkaroti, ķiploku eļļas kapsulas var dzert 2x dienā (iesaku brokastīs un pusdienās). Vēl no rītiem izdzeru polivitamīnus.
 
Vēlajās vakariņās (parastās ir 19.00, vēlās 21.00) uztaisu ķiplokmaizītes no kārtīgiem Cesvaines (mani lauki Cesvainē) ķiplokiem.
 
Lai atvieglotu darbu ar tējas taisīšanu iesaku izmantot termosu - tajā uztaisa vajadzīgajā temperatūrā tēju un var lietot visu dienu.
 
Tāds ir mans ziemas komplekss, kurš ļauj man būt možam un pārvarēt saaukstēšanās slimības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu