Kā pareizi tīrīt zobus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēs visi domājam, ka zinām, kā pareizi tīrīt zobus, bet vai tiešām?

Ir svarīgi zobus tīrīt regulāri un pareizi, lai notīrītu aplikumu — bezkrāsainu, lipīgu slāni, kas veidojas uz un starp zobiem un gar smaganu līniju. To nenotīrot, aplikums var uzkrāties un izraisīt kariesu, smaganu asiņošanu, zoba alveolas kaula sairšanu un pat zobu izkrišanu. Tīriet zobus vismaz divreiz dienā divas minūtes, katrs kvadrants jātīra vismaz 30 sekundes.

Šeit ir viena bieži ieteikta metode zobu tīrīšanai ar manuālo zobu birsti.

1. Tīrot ārējo zobu virsmu, novietojiet zobu birsti 45 grādu leņķī pret smaganu līniju. Ar maigām, apļveida kustībām virziet zobu birsti uz priekšu un atpakaļ pret zobiem un smaganām.
2. Izmantojiet tās pašas kustības, lai notīrītu zobu kožamvirsmas un zobu iekšējās virsmas.
3. Lai notīrītu iekšējās priekšējo zobu virsmas, turiet zobu birsti vertikāli un veiciet maigas kustības uz augšu un uz leju ar zobu birstes galviņas galu.
4. Neaizmirstiet iztīrīt gar smaganu līniju un pārliecinieties, ka jūs aizsniedzat zobus līdz pašai mutes dobuma aizmugurei. Notīriet arī mēli — tas padarīs elpu svaigu.

Tīrīšanas tehnika, tīrot zobus ar elektriskajām zobu birstēm

Zobu tīrīšanas tehnika, tīrot zobus ar elektrisko zobu birsti, ievērojami atšķiras no tīrīšanas tehnikas, tīrot zobus ar manuālo zobu birsti. Tomēr ir ļoti viegli pielāgoties un iemācīties, kā tīrīt zobus ar elektrisko zobu birsti. Izlasiet tīrīšanas instrukciju, kas pievienota jūsu elektriskajai zobu birstei.

Darbības, lietojot elektrisko zobu birsti, ir šādas:

1. Virziet birstes galviņu lēnām no zoba uz zobu, sekojot smaganu izliekumam un katra zoba formai. Paturiet birstes galviņu pāris sekundes uz vietas, pirms pārejat pie nākamā zoba.
2. Neaizmirstiet aizsniegt visas vietas, arī iekšējās virsmas, kožamvirsmas un aiz aizmugurējiem zobiem.
3. Virziet birstes galviņu gar smaganu līniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu