Kā patiesībā beidzās kautiņš Vecrīgā?

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pēdējās dienās ažiotāžu sacēlušais un par nežēlīgu kautiņu nodēvētais jauniešu konflikts 9.maijā Vecrīgā patiesībā beidzies ar viegliem miesas bojājumiem un administratīvo lietu.

Rīgas pašvaldības policija savā mājaslapā ievietojusi paziņojumu, ka ap plkst.6 videonovērošanas kameras Meierovica bulvārī piefiksējušas konfliktsituāciju vairāku personu starpā. Kāds vīrietis grūstījis meitenes, otrs ar dūres sitienu pa galvu notriecis kādu jaunieti, kurš palicis nekustīgi guļam zemē.

Kad ieradusies tuvākā pašvaldības policijas patruļa, notikuma vietā atradušās piecas personas. Zemē notriektais jaunietis gulējis bezsamaņā.

Nekavējoties izsaukti mediķi, kuri cietušo hospitalizēja.

Konfliktā iesaistītie izturējušies agresīvi un nav vēlējušies izpildīt policistu prasības, tāpēc viena vīrieša nomierināšanai lietota elektrošoka pistole.

Pēc tam konfliktā iesaistītie nogādāti Valsts policijā.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka konflikts bija izcēlies starp trim jaunietēm un diviem jauniešiem.

Konflikta laikā viens no vīriešiem vienu meiteni pagrūdis, tad konfliktā iesaistījusies arī otra meitene, kuru vīrietis arī pagrūdis.

Mirkli vēlāk, redzot notiekošo, daiļā dzimuma pārstāves meties aizstāvēt kāds cits jaunietis, un izcēlās kautiņš starp viņu un abiem vīriešiem. Kautiņa dēļ meiteņu aizstāvis saņēmis sitienu pa seju un nokritis zemē.

Brīdi vēlāk ieradusies pašvaldības policija, un pieci konfliktā iesaistītie nogādāti Valsts policijā, bet zemē notriektais puisis nogādāts slimnīcā, no kuras tajā pašā dienā palaists mājās.

Patlaban Valsts policija ir saņēmusi paskaidrojumus no pieciem konfliktā iesaistītajiem, taču no cietušā jaunieša policija paskaidrojumus saņems tuvākajā laikā.

Pagaidām par notikušo konfliktu sākta administratīvā lieta, par nenozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu, taču precīzu miesas bojājumu pakāpi varēs noteikt pēc ekspertīzes.

Atkarībā no ekspertīzes rezultātiem policija sāks kriminālprocesu vai arī turpinās izmeklēšanu administratīvā kārtā.

Abi 1983. un 1984.gadā dzimušie un agrāk nesodītie uzbrucēji vainu izdarītajā noliedz.

Aģentūra BNS novēroja, ka pēc tam, kad pašvaldības policija par kautiņu savā mājaslapā ievietoja paziņojumu un nofilmētu videomateriālu, medijos šis konflikts izpelnījies plašu ievērību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu