Kā tikt galā ar milzu kāri pēc saldumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Jautājums:

Labdien. Esmu sieviete ar smagajiem kauliem, bet par to neuztraucos. Lieta tāda, ka visu laiku bijis svars ar 100 kg, tagad jau 113, esmu divas nedēļas sevi ierobežojusi - nekādu saldumu, margarīnu utt., lietoju mazākas porcijas, trīs reizes dienā ēdu, dzeru ūdeni no rīta tukšā dūšā 0,5 l, nu jūtu, ka kaut kas ir nomests, bet nezinu, cik. Nav tagad kur nosvērties, bet ir mazāk, to var just.

Gribēju pajautāt, ko varētu palietot, lai tie saldumi nemaz neprasās? Jo mājās divi mazi bērniņi un tik garšīgi ēd to kukurūzu vai ko citu un tik ļoti gribas, kad pieslēdzos, nevaru apstāties. Ja tā turpināsies, tad bailes, ka izaugšu par baigāko milzeni ar sirds problēmām.  Kaut kā negribas. Varbūt varat kaut ko ieteikt? Tagad jau turos un neēdu saldumus, bet bailes, ka noraušos, tad atkal būs pilns vēders ar liekajiem kilogramiem, jo to jau tāpat ir daudz. Paldies.

Atbild: Astra Sabule-Leite, uztura speciāliste

Vēlme pēc saldumiem visbiežāk ir psiholoģiska un visgrūtāk ir tieši tad, kad saldumi ir pieejami un stāv mājās acu priekšā. Vienīgais, ko varu ieteikt – mainīt paradumus visā ģimenē. Saldumus var ēst, bet jāskatās, lai tie būtu veselīgi, arī bērniem tas nāks tikai par labu – ikdienā dodiet bērniem augļus, arī žāvētos, riekstus, bet brīvdienās var palutināt ar ko vairāk. Bērni pieradīs pie šāda režīma un arī pašai būs daudz vieglāk. Papildus tam var palietot uztura bagātinātāju, kas satur hromu, hroms mazina kāri pēc saldumiem, bet tas ir tikai tāds papildus bonusiņš, pamatu pamatā viss slēpjas gribasspēkā un motivācijā. Gluži pavisam aizliegt sev saldumus arī nevajag, jo vienu brīdi noteikti būs moments, kad sanāks «norauties no ķēdes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu