Kāda ir laba sieviete Taivānā?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Taivānas Izglītības ministrija ceturtdien izpelnījusies asu neprecēto sieviešu nosodījumu saistībā ar «labas sievietes» definīciju savā interneta vārdnīcā.

Ministrijas vārdnīcā teikts, ka «labas sievietes» galvenie raksturlielumi ir koncentrēšanās uz ģimeni un vīra dievināšana.
«Jaunas labas sievietes raksturīgākās iezīmes ir koncentrēt savu dzīvi uz ģimeni, dievināt vīru, rūpēties par saviem bērniem un censties cik spēka, lai saglabātu laimīgu un harmonisku ģimeni,» teikts ministrijas vārdnīcā.

Šādu skaidrojumu nosodījušas vairākas deputātes, paziņojot, ka ministrija ir aizspriedumaina pret neprecētām sievietēm un šādi atbalsta šovinismu.

Ministrija acīmredzot «nezina, kurā gadā mēs esam» un «diskriminē neprecētas sievietes», norādīja viena no neprecētajām parlamenta deputātēm.

«Tas ir vīriešu šovinisms un feodāliska domāšana. Es esmu sliktā noskaņojumā, jo esmu kļuvusi par sliktu sievieti, ja reiz man nav vīra, ko dievināt, vai bērnu, par kuriem rūpēties,» atzīmēja kāda cita politiķe.

Atjaunojot vārdnīcu, ministrija solīja ievērot dzimumu līdztiesību un smelties padomus no cilvēktiesību organizācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu