Kādas ģimenes mājoklī atrasts 191 kaķis

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Bērze

Stokholmas sociālie dienesti kādas ģimenes mājoklī Zviedrijas galvaspilsētas pievārtē atraduši 191 kaķi, otrdien raksta zviedru izdevums «Aftonbladet».

Līdz ar dzīvnieciņiem mājā dzīvoja arī 60 gadus veca sieviete, viņas māte, māsa un dēls.
Stokholmas sociālie dienesti, kuri saņēmuši informāciju par dzīvnieku draugu mitekli, atzīst, ka māja bijusi šausmīgā stāvoklī, kaķi bijuši it visur - uz galdiem, letēm, palodzēm.

Tāpat neatņemams «interjera elements» šajā mājoklī bija pārpildītas kaķu tualetes.
«Bija tik izteikta amonija smaka, ka bija ļoti grūti paelpot,» laikrakstam stāsta Stokholmas sociālo dienestu veterinārārste Marija Lundīna.

Vairums kaķu bija slimi vai ievainoti, tādēļ pieņemts lēmums 173 dzīvnieciņus iemidzināt, bet pārējie 18 nodoti dzīvnieku patversmei.

Zviedrijas likumi paredz, ka ģimenei nedrīkst būt vairāk par deviņiem kaķiem.
«Šie cilvēki patiešām mīl dzīvniekus, un viņiem ir laba sirds. Viņi domā, ka var parūpēties par viņiem, taču mēs tā neuzskatām,» norāda Lundīna.

Šis gan nav pirmais gadījums, kad zviedru varasiestādes atklāj pārlieku entuziastiskus dzīvnieku mīļotājus.

2007.gadā atklātībā nonāca informācija, ka kādā vienistabas dzīvoklī Stokholmā sieviete turējusi 11 gulbjus, bet Zviedrijas centrālajā daļā trīsistabu dzīvoklī atrasts 21 suns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu