Kādi jaunumi atrodami «Dārzā» maijā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Mēs uzticamies profesionāļiem! Noderīgi padomi, ko sniedz dārznieki – praktiķi!

Žurnāla patstāvīgs konsultants, Grobiņas privātā botāniskā dārza īpašnieks ILMĀRS GRAUDIŅŠ – iepazīstina ar mežlilijām. Retumu, kas Kanādā un Ziemeļamerikā iekļauts Sarkanajā grāmatā. Pie mums šos skaisti ziedošos augus audzē kā krāšņumaugus ēnainās dārza vietās.

Dārzniece INTA FREIMANE –
aicina starp daudzveidīgajām augu formām novērtēt kokus ar nokarenu vainagu. Kā tādus veido, vai tos var izveidot pats? Vai tie prasa īpašu kopšanu? Kādas modes tendences nosaka labu izvēli?

Dārzu labiekārtošanas konsultants ANSIS BIRZNIEKS –
dalās savā ilgus gadus krātajā pieredzē par zāliena atveseļošanu pavasarī. Secīgi pareizi veikti kopšanas darbi vienmēr iepriecinās dārzkopi ar labiem rezultātiem.

Dārzeņkope LOLITA PRESNIKOVA, kā katru mēnesi dalās praktiskajā pieredzē, kā ekonomiskāk un vienkāršāk panākt labu dārzeņu ražu.
Par to, cik vērtīga dārzam ir pareizi ierīkota pilienlaistīšanas sistēma, var rakstīt tikai dārznieks, kas ar to nodarbojas gadiem ilgi.

Sekojiet Mēness kalendāram maijā – tas ļaus pareizajās dienās sēt puķes un dārzeņus, stādīt kokus vai apkopt telpaugus

Ja atrodat brīvākus vakarus:

  • Baudiet Daiņa Īvāna talantu – šoreiz viņš sarunājas ar enerģisku dārzkopi no Kalsnavas – par dzimtas vēsturi, par darbu, par dzīves jēgu un nākotni.
  • Uzziniet kā veido gadsimtiem senu austrumu dārza elementu – bonsai.
  • Lasiet erudītā dabas pētnieka Ilmāra Tīrmaņa vērojumus par putnu un dzīvnieku dzīvi.
  • Un tas, protams, nav viss, ko varat uzzināt, lasot žurnālu «Dārzā».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu