Kadirovs noliedz, ka Sīrijā karotu čečenu kaujinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federācijā ietilpstošās Čečenijas prezidents Ramsans Kadirovs noliedz Rietumu mediju izplatīto informāciju, ka Sīrijā karotu čečenu kaujinieki, teikts paziņojumā Čečenijas valdības mājaslapā.

Svētdien ziņu aģentūra AFP vēstīja par Turcijas kravas automašīnu izlaupīšanu, kas notikusi nemiernieku Brīvās Sīrijas armijas (BSA) ieņemtajā Babelhavas robežpunktā. Robežpunktu esot pārņēmuši 150 ārvalstu karotāji, kas Sīrijā ieradušies cita starpā arī no Čečenijas.

«Mēs lieliski atceramies, kā laikā, kad notika aktīva karadarbība Afganistānā, mediji, atsaucoties uz Rietumu politiķiem un militārpersonām, apgalvoja, ka šajā valstī pret koalīcijas karaspēku cīnās teju vai desmiti tūkstoši čečenu,» atgādināja Kadirovs.

«Šī ir jauna tā paša kalibra pīle. It kā kāds kaut kur uz robežas sacījis, ka viņu rindās ir čečeni. Kam teica, kas teica, kur ir dokumentāli apstiprināti pierādījumi? To nav un nevar būt,» pārliecināts ir prokremliskais nemierīgā Ziemeļkaukāza reģiona līderis.

«Mēs Sīrijas problēmā strikti atbalstām Krievijas vadības kursu. Mūsu viedoklis ir zināms visiem republikas iedzīvotājiem. Un lai konflikta zonā nemeklē tos, kuru tur nav, bet nodarbojas ar reālu problēmu, kuru izraisījis tas, ka atsevišķas valstis sniedz tiešu militāro, finanšu un politisko atbalstu tiem, kas karo pret Sīrijas valsts varu,» uzsvēra Kadirovs.

Ziņu aģentūra AFP svētdien ziņoja, ka iepriekš BSA ieņemto Babelhavas robežpunktu līdz sestdienas vakaram bija pārņēmuši 150 ārzemju karotāji, kas paši sevi raksturoja kā islāmistus. Daži kaujinieki sacīja, ka viņi pieder pie «Al Qaeda» Ziemeļāfrikas atzara, citi apgalvoja, ka ir saistīti ar talibiem. Piektdien, kad BSA nemiernieki ieņēma kontrolpunktu, viņi nebija tur redzami.

Paši karotāji pastāstīja, ka viņi ieradušies no Alžīrijas, Francijas, Ēģiptes, Saūda Arābijas, Tunisijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Čečenijas.

Vairāki desmiti Turcijas kravas automašīnu šoferu sestdien apsūdzēja BSA kaujiniekus, ka tie pēc Babelhavas kontrolpunkta ieņemšanas uz Sīrijas-Turcijas robežas izlaupījuši viņu automašīnas un tās nodedzinājuši.

Sestdien Turcijas Hatajas provinces gubernators Dželaletins Lekesizs laupīšanā vainoja «neatkarīgos grupējumus», tiesa, plašāk šo tēmu neizvēršot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu