Kāds ir labs pedikīrs, cik tas maksā? (49)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FoundryParkInn, CC BY-NC-ND 2.0

Ir visai grūti atrast meistaru, kas veic patiešām labu pedikīru. Katrā ziņā mana pieredze liecina, ka šādu meistaru mūsu jaukajā pilsētā nav daudz, raksta [s:45448].

Atzīmēšu, ka manikīra meistars un pedikīra meistars - nereti ir divi dažādi cilvēki. Un ne jau tāpat vien. Tās ir divas pilnīgi dažādas procedūras.

Tātad, kas ir «labs pedikīrs» un kur to taisa?

Pirmais, kas mūs motivē - ir cena. Vidējā cena Rīgā par aparātu pedikīru ar gēla lakas pārklājumu ir aptuveni 22-24 Ls. Šajā summā ietilpst kvalitatīvs pedikīrs, viegla masāža un, protams, arī nagu pārklājums.

Zvanīju trim «nagu» skolām, kur man pastāstīja, ka pieredzējis meistars šādu pedikīru veic stundu trīsdesmit līdz stundu četrdesmit minūtes. Ja tas aizņem mazāk laika, tad vai nu meistars "haltūrē", vai jūsu kājas ir ideālā stāvoklī. Savukārt tas nozīmē, ka arī cenai jābūt zemākai. Te nu arī es nolēmu steidzami mainīt meistaru, jo par 75 minūtēm maksāju 27 latus....

Cenu noskaidrojām. Tagad dosimies uz kabinetu.

Ciest nevaru mērcēšanas, bļodiņas un vanniņas. Tas viss ir pagājušais gadsimts. Manā uztverē miekšķējamās vanniņas - tas ir baktērijām un sēnītēm pildīts purvs. Un, lai man kaut 100 reizes stāsta, ka traukus dezinficē, tīra un sterilizē pēc katra klienta, nekad neticēšu.

Pedikīrs šodien - tās ir sausās metodes, skābju zeķītes, līdzekļi kutikulas mīkstināšanai, uzgaļi un nekādu duroši graizošu priekšmetu.

Aparāta pedikīrā katrs uzgalis pilda savu funkciju. Galvenā aparātu pedikīra priekšrocība - rūpīga apstrāde, pat visgrūtāk sasniedzamajās vietās. Bez grūtībām, bez adatām, asinīm un sāpēm tiek likvidēti gan atmirušās ādas sabiezējumi, gan tulznas.

Aparātu pedikīrs palēnina epidermas augšanu, savukārt, āda kļūst mīksta un gluda.

Aparātu pedikīra metodika

- Kājas apstrādā ar plaša spektra iedarbības dezinficējošu līdzekli (lai novērstu infekcijas risku procedūras laikā);

- Atmiekšķēšanu veic ar speciālu preparātu, kas ietekmē ādas raga slāni;

- Ar aparāta uzgaļu palīdzību tiek noņemtas atmiekšķētas šūnas no papēžiem un pēdas;

- Naga kutikula tiek izlīdzināta ar daudz smalkāka uzgaļa palīdzību;

- Tiek veikta nagu korekcija;

- Meistars, izmantojiet skrubi un krēmu, veic kāju masāžu;

- Nobeigumā nagu krāsošana ar izvēlēto līdzekli.

Par pedikīra kvalitāti var spriest pēc tā, kā tas «nēsājas». Labs pedikīrs turēsies vismaz trīs nedēļas. Pie nosacījuma, ka arī mājās rūpējaties par savām kājām.

Mans pedikīrs neturējās pat divas nedēļas. Vairāk tas attiecās uz nagu lakas klājumu, ko meistars uzklāja visai nevīžīgi. Ar laku neapklātie stūrīši bija redzami jau pēc nedēļas.

Nu un pēdējais punkts, manuprāt, pats svarīgākais - visu instrumentu, aprīkojuma, pedikīra kabineta un virsmu sanitāro noteikumu un normatīvu ievērošana.

Meistaram jāizmanto dezinfekcijas līdzekļi, jāievēro paši stingrākie ādas, instrumentu un virsmu apstrādes noteikumi. Neaizmirstiet arī par meistara personīgo higiēnu. Jābūt koptai ārienei un cimdiem rokās.

Uz tādu pedikīru kopumā patērēsiet ne mazāk kā 90 minūtes. Iegaumējiet: ātrs pedikīrs - tas ir tāpat kā ekspres masāža: patīkami, bet nekādas jēgas.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu