Kāds laiks gaidāms brīvdienās? (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tomswift46 ( Hi Res Images for Sale), CC BY-NC-ND 2.0

Arī šajā nedēļas nogalē Latvijā turpināsies rudenim raksturīgi laika apstākļi un gaisa temperatūra vietām pakāpsies līdz plus 7 grādiem, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ja darba nedēļā gaisa temperatūra vietām noslīdēja zem nulles, brīvdienās atkal kļūs siltāks, jo dienvidu, dienvidaustrumu vēju nomainīs dienvidrietumu vējš. Sestdien maksimālā gaisa temperatūra visā Latvijā gaidāma plus 2, plus 7 grādu robežās.

Līdzīgs temperatūras režīms gaidāms arī jaunās darba nedēļas pirmajās dienās, un tikai atsevišķās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 2 grādu atzīmei. Lielākoties temperatūra nebūs zemāka par plus 1, plus 3 grādiem, bet dienā tā paaugstināsies līdz plus 2, plus 7 grādiem. Bieži gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā.

Jau ziņots, ka nākamās nedēļas izskaņā siltās gaisa masas atkāpsies vairāk uz dienvidiem un Latvijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss - lietu un slapjo sniegu nomainīs sniegs un atsākties sniega segas veidošanās. Tomēr arī tas kopumā vēl neliecina par stabilu ziemas laika apstākļu ienākšanu mūsu reģionā, jo ilgāka termiņa sinoptiskā informācija to neapstiprina - gaidāms, ka sniegs atkal drīz kusīs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu