Kāds laiks gaidāms nākamnedēļ (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ, valdot dienvidu vai rietumu puses vējiem, joprojām būs salīdzinoši silts laiks un līs daudz mazāk nekā iepriekšējā nedēļā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ gaisa temperatūra būs četrus līdz pat piecus grādus augstāka par normu.

Brīvdienās, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, nokrišņu būs maz, vien atsevišķos rajonos gaidāms neliels lietus, galvenokārt Kurzemē. Debesis gan skaidrosies maz, taču naktī uz svētdienu vietām vēl gaisa temperatūra gaidāma zem nulles.

Pakāpeniski pastiprināsies dienvidu puses vējš, svētdien piekrastes rajonos sasniedzot 15 līdz 17 metrus sekundē. Dienas laikā brīvdienās gaiss iesils līdz plus 5, plus 11 grādiem, vien sestdien austrumu rajonos būs par dažiem grādiem vēsāk.

Visintensīvākais lietus gaidāms naktī uz pirmdienu, bet turpmāk tas būs tikai neliels, vairāk skarot valsts ziemeļu rajonus. Nedēļas sākumā vēl valdošais būs dienvidu puses vējš, pēc tam tas iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, piekrastes rajonos būs arī brāzmaināks. Bet gaisa temperatūra nakts stundās nav gaidāma zemāka par plus 2, plus 7 grādiem, piekrastes rajonos atsevišķās naktīs pat būs plus 7, plus 9 grādi. Savukārt dienā gaisa temperatūra visbiežāk paaugstināsies līdz plus 4, plus 10 grādiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu