Kāds laiks gaidāms otrdien? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GollyGforce - Living My Worst Nightmare, CC BY-SA 2.0

Otrdienas rītā pirms pulksten 7 visā Latvijas teritorijā gaisa temperatūra bija -1...+1 grāda robežās. Latvijas austrumos debesis klāja mākoņi. Atsevišķas mākoņu zonas veidojās arī Kurzemē.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija, šodien gaidāms skaidrs laiks, no rīta Latvijas ziemeļaustrumu rajonos būs vairāk mākoņu, diena paies bez nokrišņiem.

Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra būs +4...+8 grādi. Rīgā +5...+7 grādi.

Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka šorīt kopumā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši. Atsevišķos posmos Kurzemē un Vidzemē autoceļi apledo, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šobrīd apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Ventspils virzienā posmā Usma - Ventspils; Ainažu virzienā posmā Bīriņu pagrieziens - Ainaži. Uz reģionālajiem autoceļiem dažviet apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas un Ventspils apkārtnēs. Brauktuves slidenajos posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

LVC norāda, lai arī kopumā ir silts un pavasarīgs laiks, joprojām naktīs un no rītiem gaisa temperatūra ir ap nulli, un tas veicina melnā ledus veidošanos uz autoceļu brauktuvēm. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu posmi ūdenstilpju un meža tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu