Kādu janvāri prognozē laika vērotājs? (94)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saskaņā ar novērojumiem dabā 2014.gada janvāris būs vējains, nokrišņiem bagāts, bet sals gaidāms mēneša beigās, prognozē dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Laika apstākļus janvārī šogad noteica 1.decembris, kad lija lietus, bija slapjš sniegs un vējš, bet vakarpusē nedaudz piesala, savā blogā raksta Bukšs. Tas nozīmējot, ka arī janvārim ir jābūt vējainam, nokrišņiem bagātam, bet bez liela sala.

Tikmēr 19. un 21.augusta laika apstākļi, kas paredz laiku Ziemassvētkiem un janvārim, sola, ka janvāra pirmajā pusē būs neliels sals un sniegs. Mēneša beigās sals var pieņemties spēkā. Savukārt par vējainu ziemu un janvāri norādījis 23.augusts, kad bija jānovēro vējš un ūdeņi. Savukārt laiks Miķeļu nedēļā prognozēja mērenu un nokrišņiem bagātu janvāri.

Kopumā janvāris būšot ar nelielu līdz mērenu salu un īslaicīga atkušņa dienām gan laikā ap Zvaigznes dienu, gan arī mēneša vidū un otrajā pusē, bet mēneša beigās sals var sasniegt mīnus 20, mīnus 23 grādu atzīmi. Nokrišņu būšot nedaudz vairāk kā parasti, taču dziļš sniegs neesot gaidāms. Laika zīmju vērotājs prognozē, ka janvārī gaisa temperatūra būs tuvu normai, taču būs mazliet siltāks, nekā ierasts.

Jaunā gada pirmais mēnesis parāda arī, kāds būs laiks atsevišķos mēnešos, - ja janvārī bieži snieg un putina, jūlijā gaidāmas lietavas, pērkona negaisi, bet, ja janvāris ir auksts, gaidāms sauss jūlijs. Savukārt atkušņi janvārī nozīmējot neauglīgu vasaru un sliktu ražu dārza kokiem, bet, ja janvārī aug zāle, tā slikti augšot vasarā.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu