Kādu laiku prognozē sešās gaidāmajās brīvdienās: jaunākās prognozes (22)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M. Bertulat, CC BY-ND 2.0

Tuvākajās dienās – līdz pirmdienai – Latvijā palaikam gaidāmi nokrišņi, galvenokārt nedaudz līs, savukārt Ziemassvētki paies bez nokrišņiem un uzspīdēs saule. Visās sešās brīvdienās pūtīs brāzmains vējš, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Naktī uz sestdienu brīžiem nedaudz līs, vairāk nokrišņu būs valsts dienvidos, un Latgales dienvidos iespējama stipra snigšana. Sestdienas pēcpusdienā Latviju no rietumiem sasniegs nākamā nokrišņu zona – galvenokārt gaidāms neliels lietus.

Arī svētdien un naktī uz pirmdienu palaikam gaidāms neliels lietus, iespējams slapjš sniegs, pirmdien – arī krusa, tad daudzviet uzspīdēs saule.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi Ziemassvētku dienas paies praktiski bez nokrišņiem, mākoņu daudzums būs mainīgs, saulainākā diena varētu būt 25.decembris.

Pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš, Ziemassvētkos – dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē, vietām piekrastē – aptuveni 20 metru sekundē.

Gaisa temperatūra tuvākajā nedēļā pārsvarā saglabāsies virs nulles, tā gaidāma robežās no -2 līdz +7 grādiem. Vidējā gaisa temperatūra būs piecus vai sešus grādus augtāka par normu.

Aukstums un noturīga sniega sega netiek prognozēta arī gadumijā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu