Kādu maiju prognozē laika zīmju vērotājs? (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Atbilstoši ziemas galvenajam mēnesim janvārim un pirmajam pavasara mēnesim martam maijs solās būt tuvu ikgadējiem vidējiem rādījumiem. Arī nokrišņi būs normas robežās, prognozē laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Laiks līdz Jeremijam (14.maijs) lielākoties būs saulains un sauss, atsevišķās dienās gaiss iesils līdz plus 20 grādiem. Siltākām dienām sekos viegli pērkona negaisi un sākoties ievziedam, naktīs uz augsnes dažviet var parādīties salnas. Maija jeb lapu mēneša vidū un otrajā pusē nokrišņu var būt vairāk un gaidāmas mēreni siltas gaisa temperatūras.

Laikā ap Urbānu (25.maijs) un mēneša beigās gaiss var iesilt līdz +22 grādiem, kā arī vairāk gaidāmi nokrišņi īslaicīgu pērkona lietusgāžu veidā. Skatoties tālāk, izskatās, ka būs mēreni silta un pārsvarā sausa vasara.

Ticējums saka, ja maija sākums silts, tad mēneša beigas būs vēsas un otrādi. Ja lapu mēnesis slapjš un lietains, tad sauss būs jūnijs un septembris. Maijā vidēji reizi septiņos gados atkārtojas «ievzieda vēsums», kad naktīs ir salnas, bet dienās lietus, krusa un nereti arī snieg «dzeguzes sniegs». Miglas maijā paredz auglīgu, bet pērkons – bagātu vasaru. Ja ziedu mēnesī birst krusa, tad vasara būs vēsa un lietaina.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu