Kādu spēkratu mūsu valstī iespējams nopirkt par vidējo algu? (113)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chris Campbell, CC BY-NC 2.0

Vai iespējams nopirkt automobili par 530 eiro – vidējo valsts algu? Misija ir iespējama – par tādu summu var nopirkt pat automobili, kas brauc, taču nāksies investēt vēl tikpat daudz, lai tas izietu tehnisko apskati, secinājuši transporta sludinājumu portāla «autoplius.lv» eksperti.

Vairums no šobrīd pārdodamajiem automobiļiem, kuru cena ir 530 eiro vai mazāka, aizvien brauc, taču tiem ir beigusies vai tuvojas beigām tehniskā apskate, tie ir 15-20 gadus veci vai vēl vecāki automobiļi.

«Iegādāties automobili par vidējo algu Latvijā ir samērā vienkārši. Daudzi autovadītāji vēlas atbrīvoties no automobiļa, kura tehniskā apskate ir jau beigusies un viņi nevēlas investēt papildus līdzekļus vecā automobiļa remontam. Bieži vien tādiem automobiļiem ir defekti ne tikai zem kapota, bet tie ir arī sarūsējuši ar acīm redzamām virsbūves deformācijām,» sacījis portāla pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Tuvākajos mēnešos tehniskās apskates termiņš beigsies vairāk nekā pusei automobiļu, kas tiek pārdoti par 300-500 eiro, taču visbiežāk tā nav galvenā tādu automobiļu problēma.

Kā piemēru Mālnieks norāda automobili «Volkswagen Scirocco» ar kupejas tipa virsbūvi, kas ražots 1983.gadā un tiek pārdots par 490 eiro - tam vajag mainīt motoru, degvielas sūkni un gandrīz visu salonu, bet, nopērkot 1995.gadā ražoto «Mazda MX-3» par 300 eiro, nāktos vadīt no dažādu krāsu detaļām «salāpītu» transportlīdzekli.

Starp šobrīd pārdodamajiem automobiļiem, kuru cena nepārsniedz 530 eiro, var atrast arī automobiļus ar cauriem izpūtējiem, saplīsušiem autovadītāja sēdekļiem, no kapota nodilušu laku, ieliektām durvīm.

«Pirkt automobili par vienu vidējo algu – kā pirkt kaķi maisā. Daļa defektu ir viegli pamanāmi un redzami, taču vairums bojājumu var atklāties tikai pēc dažu simtu kilometru veikšanas, un tad auto servisā var nākties šķirties no vēl vismaz viena mēneša atalgojuma,» brīdina Mālnieks.

Pēc sludinājumu portāla ekspertu datiem, šobrīd 10-15 gadus veca automobiļa vidējā cena valstī ir apmēram 2,5 tūkstoši eiro. Vēloties iegādāties tādu automobili, vajadzētu vismaz četras vidējās algas.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu