Kādus produktus Latvijā ēd visvairāk?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Latvijas iedzīvotāji ir izteikti kartupeļu ēdāji; maltītēs labprāt izvēlas arī makaronus un rīsus, portālu «Apollo» informēja Dace Valnere, «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Latvijas iedzīvotāji joprojām ir izteikti kartupeļu cienītāji - to pārdošanas apjomi pērn «Rimi» veikalos ir bijuši gandrīz divas reizes lielāki nekā tādiem graudaugu produktiem kā makaroni, rīsi un griķi kopā. Pēdējo gadu laikā Latvijas iedzīvotāji ļoti iecienījuši arī dažāda veida makaronus, tos savām maltītēm izvēloties divas reizes biežāk nekā rīsus. Savukārt vismazāk uzturā tiek lietoti griķi, to pārdošanas apjomi ir 6 reizes mazāki par pārdoto makaronu daudzumu.

Analizējot šīs trīs graudaugu produktu grupas atsevišķi, to pārdošanas apjomi «Rimi» veikalos veido proporciju 60% (makaroni) pret 30% (rīsi) un 10% (griķi). Pēdējo divu gadu laikā ievērojami - teju par 20% - palielinājies rīsu patēriņš, piedzīvojot visstraujāko kāpumu graudaugu segmentā. Tāpat iedzīvotāji aizvien biežāk savām maltītēm izvēlas griķus - aizvadītajā gadā griķu pārdošanas apjomi «Rimi» veikalos pieauguši teju desmit reizes. To varam skaidrot ar faktu, ka pēc straujā cenu pieauguma, kas sākās 2010. gada rudenī un bija vērojams arī 2011. gada sākumā, pēdējā gada laikā griķi atkal kļuvuši ievērojami lētāki. Savukārt makaronu, kas ir otri iecienātākie produkti pamatēdienu gatavošanā, patēriņš pērn saglabājies tikpat augsts kā 2010. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu