Kādus rituālus jāievēro, lai dzimšanas dienas kūka garšotu vislabāk (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MShades, CC BY-SA 2.0

Pēc jubilāra sumināšanas dziesmas nodziedāšanas kūka garšo labāk, atklājuši Minesotas universitātes pētnieki.

Dažādu rituālu un paradumu ievērošana, kā lūgšana pirms maltītes, dzimšanas dienas kūkas svecīšu nopūšana vai ceremoniāla kūkas sagriešana var uzlabot garšas izjūtas, secinājuši pētnieki.

Minesotas universitātes pētnieki ieinteresējušies par neskaitāmajiem rituāliem, paradumiem vai dīvainiem ieradumiem, kādus cilvēki ievēro pirms ēšanas un dzeršanas.

Eksperimentā brīvprātīgajiem tika dots notiesāt dažādus ēdienus, daļā gadījumu pirms maltītes liekot veikt noteiktas darbības.

Pētnieki secinājuši, ka rituāla ieturēšana pirms maltītes uzlabo garšas izjūtu, turklāt, jo garāks rituāls un ilgāk nācās gaidīt pirms ēšanas, jo gardāka šķita maltīte.

Vienā no eksperimentiem pētījuma dalībniekiem bija jāvēro, kā cits cilvēks lēnām un rūpīgi gatavo augļu limonādi, taču tas neuzlaboja garšas izjūtu, apliecinot, ka svarīgākais ir personīgā iesaistīšanās rituālā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu