Kaķu izstāde «Pavasara kaķis» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

08.-09.martā izstāžu kompleksā «Rāmava» Valdlaučos, Ķekavas pagastā, notiks specializēta starptautiskā kaķu izstāde «Pavasara kaķis». Apmeklētājiem būs iespēja redzēt retu šķirņu kaķus, saņemt kvalificētu veterināru konsultācijas un uzzināt par dzīvnieku uzturēšanas īpašībām, informēja Mārīte Baranovska, kaķu mīļotāju kluba «Rebuss» komunikācijas speciāliste.

Izstādes galvenie varoņi ir gan labi pazīstamo, gan retu šķirņu kaķi, kas ir mērojuši ceļu uz izstādi no tuvākām un tālākām Eiropas valstīm. Vairāk nekā 220 kaķi stāsies augsti kvalificētās starptautiskās žūrijas priekšā cīņā par labākā izstādes kaķa titulu - Best in show. Kaķu vērtēšana parasti notiek mierīga un draudzīgā atmosfērā, jo galvenā prasība pret izstādes kaķiem - būt psiholoģiski līdzsvarotām. Savukārt audzētāji ļoti uztraucas par savu mīluļu atzīmēm un panākumiem. Starp izstādes dalībniekiem bieži var redzēt arī mājas kaķus, kuri parasti saņem gan tiesnešu, gan apmeklētāju īpašu uzmanību.

Visi ieinteresēti kaķu izstāde «Pavasara kaķis» apmeklētāji varēs uzzināt par kaķu šķirņu īpašībām, pec kādām pazīmēm izvēlēties sev piemērotāku šķirnes kaķi un kā nodrošināt kaķim piemērotākus dzīves apstākļus savā mājā.

Kaķu mīļotāju kluba «Rebuss» prezidents Juris Antonovs: «Kā vēsta vecā paruna, ja jūs nemīlat kaķus, tad jūs vēl neesat saticis savējo! Uzdevums apgrūtinās, ja atcerēties, ka pavisam pasaulē ir reģistrētas ap vienu simtu kaķu šķirņu un vēl apmēram 700 pasugas ar unikālu izskatu un raksturu. Mūsu mērķis nav parādīt cik vien iespējami daudz kaķu šķirnes. Mēs gribam tuvāk iepazīstināt Ķekavas novada iedzīvotājus ar šiem brīnišķīgiem dzīvniekiem, jo līdz šim pastāv ļoti daudz mītu par kaķiem, piemēram par barošanu ar brētliņām un pienu, kuriem nav nekāda sakara ar patiesību».

Uz izstādi «Pavasara kaķis» būs bezmaksas ieeja. Izstāžu komplekss «Rāmava» (www.aml-ramava.lv) atrodas Bauskas ielā pie Rīgas dienvidu robežas, tiešā automaģistrāles VIA Baltica tuvumā. Transports no Rīgas centra: 12. un 23. maršruta autobusi, līdz pieturai «Valdlauču centrs» - mikroautobusi - Rīga - Baloži, Rīga - Ķekava.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu