Kalnciema ielas atjaunoto māju īpašnieki un restauratori meklēs attīstības iespējas ārzemēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas koka grīdu ražotājs, māju restaurācijas uzņēmums un Kalnciema ielas atjaunoto māju īpašnieks SIA «BC Grupa» pēc pagājušajā gadā piedzīvotā 64% apgrozījuma krituma vēlas atsākt koka grīdu eksportu, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atzina uzņēmuma īpašnieki un brāļi - valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Dambergs un valdes loceklis Kārlis Dambergs. 

Kā atzīst Kārlis Dambergs, «BC Grupa» vēlētos panākt, ka eksports veido vairāk nekā pusi uzņēmuma apgrozījuma, taču pirms tam jāpanāk kompānijas atpazīstamība ārzemēs, ko brāļi ieplānojuši veikt ar nozares izstāžu un tirdzniecības aģentu palīdzību. 

«Pirms gadiem pieciem mazliet eksportējām uz Lielbritāniju un Itāliju, taču, ņemot vērā pieprasījumu pašmājās, nolēmām to neturpināt. Tādēļ tagad eksports ir jāatdzīvina. Tas ir vienīgais izejas scenārijs, ko patlaban redzam, un uz to arī aktīvi strādājam - pārsvarā Skandināvijas valstīm, ceram arī atgriezties Itālijā,» stāsta Kārlis Dambergs. 

Mārtiņš Dambergs norāda, ka Latvijā «BC Grupa» jau ir strādājusi ar pietiekami daudziem objektiem, tādēļ uzņēmuma attīstības iespējas ir jāmeklē ārzemēs. 

Uzņēmuma vadītāji uzskata, ka eksporta atsākšanu apgrūtina tas, ka «BC Grupas» piedāvātais produkts ir veidots kā komplekss pakalpojums. 

«Nav jau grūti pārsūtīt materiālus pāri jūrai, lai paši tiek galā tālāk, it kā «BC Grupu» interesētu tikai cena. Bet tā nav, uzņēmumam ir svarīgi, lai materiāli tiek kvalitatīvi izmantoti. Tā arī ir Latvijas lielākā problēma, ka galvenokārt eksportējam tikai koka izejmateriālus un nepiešķiram tiem augstāku pievienoto vērtību,» klāsta Mārtiņš Dambergs. 

SIA «BC Grupa» dibināta 2002.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums veidoja 41 400 latus, kas ir par 64% mazāk nekā 2008.gadā, kad apgrozījums bija 116 000 latu liels. 

«BC Grupa» 2009.gadā strādāja ar 24 400 latu zaudējumiem. Uzņēmums patlaban nodarbina 12 cilvēkus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu