Kalnciema kvartālā svētkos piedāvā izgudrojumu festivālu un tirdziņu «Dari pats» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas svētku laikā, 18.augustā, Kalnciema kvartālā visas dienas garumā norisināsies izgudrojumu festivāls un tirdziņš «Dari pats», kā arī notiks Ielu mūzikas diena. Izgudrojumu un eksperimentu festivāls «Dari pats» notiks no plkst.10 līdz 17, un tas būs pasākums visai ģimenei, kur darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, domāt, būvēt, gatavot, spēlēt un būt iedvesmotam. 

«Dari pats» ir iecerēts kā ikgadējs festivāls, kurā aicināti piedalīties visi, kas dara kaut ko interesantu un vēlas to parādīt vai iemācīt arī citiem. Festivāla mērķi ir veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu dzīvesveidu, turpināt attīstīt zaļo domāšanu, radīt iespējas jaunu zināšanu ieguvei un pieredzes apmaiņai.

Kalnciema kvartālā dienas garumā būs iespēja piedalīties keramikas, grafikas, nozīmīšu, LED lampu, pārģērbšanās, sveču, papīra izgatavošanas un citās darbnīcās. Būs iespēja pašiem gatavot mūzikas instrumentus no bundžām, kokiem, trubām un citām lietām, kā arī kopīgi koncertēt, spēlēt spēles, iet rotaļās ar «Ulubele» dzīvniekiem un gatavot neparastus puķu podus kopā ar «Mājas svētību».

Interesenti varēs apdrukāt līdzpaņemtos apģērbus Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja izbraukuma sietspiedes darbnīcā «Klasika vienmēr modē», kā arī būs iespēja paša izgatavot īstus robotus kopā ar speciālistiem no Rīgas Tehniskās universitātes robotikas kluba.

Savukārt dienas noslēgumā, no plkst.20 līdz 23, interesenti varēs klausīties astronomijas noslēpumos un pētīt zvaigznes.

Vīnu veikala zālē būs skatāmas video filmas «8 brīnumlietas, ko latvieši joprojām dara». Astoņas brīnumlietas, kas iemūžinātas DVD, ir maizes cepšana Viļakas novadā, puzuru veidošana Jelgavā, lielo lakatu aušana Piebalgā, nēģu zveja Salacgrīvā, no lina auklas pītu vīžu - peterņu - pīšana Ludzā, seno mūzikas instrumentu izgatavošana Gaigalavā, vienkoču darināšana Līgatnē un cimdu adīšanas skola Rucavā.

Paralēli izgudrojumu festivālam Kalnciema kvartālā notiks tradicionālais zemnieku un amatnieku tirdziņš ar sezonāliem gardumiem un jauniem amatnieku izstrādājumiem, bet uz brīvdabas skatuves no plkst.14 līdz 23 norisināsies Ielu mūzikas diena, kurā šoreiz aicināti uzstāties ielu muzikanti.

Jau ziņots, ka Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi ap 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu