Kalniņš: Latvijai vajadzīga monarhija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai vislabākā būtu monarhija, nedēļas žurnālam «SestDiena» sacījis komponists Imants Kalniņš.

Pašreizējā valsts pārvaldes sistēma mums neder, tā ir jāmaina, uzskata Kalniņš. «Mēs varētu atrast skaistu latviešu meiteni vai zēnu un saprecināt ar vienu no Dānijas karaļnama. Bet neviens Latvijā nav gatavs realizēt šādas lietas. Tad vajadzētu vismaz pamēģināt ar prezidentālo republiku. Ar noteikumu, ka prezidents ir atbildīgs par valsts administrāciju - ieceļ ministrus, visus atbildīgos vadītājus, un parlaments pastāv tikai kā likumdošanas institūcija.»

Kalniņš domā, ka prezidentam prezidentālā republikā, pirmkārt, jābūt cilvēkam, kurš ir autoritāte lielākajai daļai sabiedrības, otrkārt, personībai - cilvēkam, kurš spēj novērtēt lietas pēc būtības.

Jautāts, vai Latvijas prezidents būtu jāvēl Latvijas tautai, Kalniņš atbild, ka nav pārliecināts, ka tauta spēj ievēlēt tādu prezidentu, kāds tai būtu nepieciešams. «Bet neesmu pret tautas vēlētu prezidentu, jo politiskās pārvaldes sistēma valstī ir jāmaina.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu