Kalnu slēpotājs Zvejnieks: Sočos galvenais uzsvars, protams, būs uz slalomu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja Latvijas kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam Soču olimpisko spēļu slaloma sacensību pirmajā braucienā izdotos iekļūt labāko trīsdesmit sportistu vidū, otrajā jau viss būtu iespējams un varētu pretendēt uz ļoti augstām vietām, sarunā ar aģentūru LETA izteicās sportists.

Pirms četriem gadiem Vankūveras Olimpiādes laikā Zvejnieks nosvinēja savu astoņpadsmito dzimšanas dienu, turklāt arī izcēlās ar salīdzinoši augstu rezultātu, tiekot pie 37.vietas. Sportists uzskata, ka pēdējā laikā veicis lielu progresu.

«Pagājušajā sezonā Eiropas kausa posmos tikai reizi iebraucu labāko trīsdesmitniekā, bet šosezon tajā esmu stabili un divreiz arī izcīnīju divdesmitās vietas. Tas jau, manuprāt, ir liels panākums, jo šīs sacensības kā Eiropas kauss ir tikai pēc nosaukuma un tur ļoti bieži piedalās daudz Pasaules kausa braucēju, ar kuriem sacensties nav viegli,» teica Zvejnieks. «Mani starta numuri pagaidām vēl nav paši labākie, bet pieļauju, ka jau nākamajā Eiropas kausā pēc nedēļas tas varētu būt ļoti labs. Labāki starta numuri ir vajadzīgi, jo tas uzreiz dod lielākas cerības uz augstu vietu.»

Zvejnieks būs pēdējais no Latvijas sportistiem, kurš dosies uz Soču Olimpiādi. Pirms tam vēl viņam paredzēti Eiropas kausa posmi Vācijā un Bulgārijā.

«Pēdējā laikā sacensībās bieži sanāk neveiksmes - trasē saplīst nūja, atnāk vaļā slēpes stiprinājums vai dīvainā veidā uzbraucu mietiņam. Nepaveicas,» izteicās Zvejnieks, kuru šāda veida ķibeles piemeklējušas arī pēdējos startos Pasaules kausa sacensībās.

«Šajā sezonā pēc pāris treniņbraucieniem ar pasaules labākajiem sportistiem esmu sapratis, ka progresēju. Ja es un Teds Ligetijs, piemēram, braucam viens pēc otra, atšķirība nav tik liela kā tad, ja viņam ir pirmais numurs, bet man 60.-70.,» secinājis Zvejnieks. «Tomēr sportistus izliek pēc pasaules ranga, un, lai tiktu pie viņiem, jāpaiet laikam.»

Zvejnieks nepārdzīvo, ka pēdējās Pasaules kausa sacensībās nav sasniedzis finišu, jo tajās viņš iet uz «pilnu banku». «Esmu sapratis, ka Pasaules kausā ar manu starta numuru nav lielas jēgas vienkārši braukt kaut kā, bet jāiet uz visu banku. Ticu, ka ar labu braucienu varu iekļūt trīsdesmitniekā un kvalificēties otrajam braucienam. Tas gan šosezon ir grūti, jo regulāri ir slikti laika apstākļi un bieži vien sacensības notiek pat +10 grādos, kas nozīmē, ka pēdējiem numuriem trase jau ir neizbraucama.»

«Sočos galvenais uzsvars, protams, būs uz slalomu, jo tā ir mana mīļākā disciplīna, tomēr arī milzu slalomu neatstāšu malā - tas ļaus izjust trasi un sniegu slalomam,» par gaidāmo četrgades svarīgāko startu teica slēpotājs. «Esmu progresējis milzu slalomā, un priekšrocības man dod arī jaunas slēpes, bet galvenais uzsvars uz slalomu.»

Zvejnieks izteicās, ka cer uz temperatūras stabiņa nokrišanu Sočos zem nulle grādiem. «Dzirdēts, ka pašlaik sniega apstākļi tur nav tādi, kādiem vajadzētu būt šāda līmeņa sacensībās.»

«Labākais būtu, ja Sočos iekļūtu labāko trīsdesmitniekā, jo pēc tam otrajā braucienā būtu viens no pirmajiem starta numuriem, un tad jau viss iespējams,» ambiciozas cerības pauda sportists, kurš vēlas, lai līdzjutēji viņam novēl labus laika apstākļus un veiksmi. «Esmu daudz trenējies un ieguldījis milzīgu darbu. Man nav par ko sūdzēties, un jūtu, ka viss ir iespējams.»

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu