Kaļužnija dēli kļuvuši par līdzīpašniekiem Latvijas uzņēmumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Līdzšinējā Krievijas vēstnieka Latvijā Viktora Kaļužnija dēli Pāvels un Mihails Kaļužniji iesaistījušies biznesā Latvijā — abi Krievijas pilsoņi kopš pērnā gada pavasara ir līdzīpašnieki Latvijā pazīstamā uzņēmēja Vladimira Komogorceva firmā «Termināla serviss», svētdien vēstīja TV3 ziņu raidījums «Nekā personīga».

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas «Lursoft» informācija liecina, ka gan Pāvelam, gan Mihailam Kaļužnijam uzņēmumā pieder 25% daļu. Tikpat daļas uzņēmuma pieder arī Oksanai Hlistovai un Pāvelam Makacevičam, kas ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Iepriekš daļas šajā uzņēmumā piederējušas Komogorcevam, savulaik viņš bijis arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

«Termināla serviss» nodarbojas ar kravu iekraušanu un izkraušanu, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā vairumtirdzniecību, sauszemes transporta palīgdarbības veidiem.

Krievijas vēstniecība raidījumam «Nekā personīga» kategoriski noliedza, ka vēstnieka ģimenei Latvijā būtu biznesa intereses. Kā ziņots, Kaļužniju Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atbrīvojis no Krievijas vēstnieka Latvijā amata un viņa vietā iecēlis bijušo Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Aleksandru Vešņakovu. Paredzēts, ka jaunais vēstnieks Latvijā ieradīsies šomēnes.

Televīzijas raidījuma rīcībā nonākušās ziņas liecina, ka Latvijas biznesmeņa Jura Šabašova dēls ir no Latvijas par spiegošanā pieķertā un izradītā Krievijas diplomāta Aleksandra Rogožina bērna krusttēvs. Šabašovs un Komogorcevs ir bijušie Valsts drošības komitejas darbinieki, kuru biznesa intereses tagad saistās ar enerģētikas jomu. Viņi iegādājušies zemi virs iespējamās Dobeles gāzes krātuves, par kuru interesējas Krievijas gāzes kompānijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu