Kalve tuvu līgumam ar Itālijas A sērijas klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu basketbolists Ernests Kalve ir tuvu pilnvērtīga līguma noslēgšanai ar Itālijas A sērijas komandu Kremonas «Vanoli», vēsta populārais portāls «Sportando.net».

Pagājušo nedēļu latvietis klubā pavadījis uz pārbaudes laiku, bet viņa prasmes tiks pārbaudītas arī šīs nedēļas gaitā.

Tiek ziņots, ka pirmajās pārbaudes spēlēs Kalve atstājis labu iespaidu, bet komandas galvenais treneris Luidži Gresta paudis apmierinājumu ar latvieša sniegumu, ļaujot noprast, ka viņam tiks piedāvāts pilnvērtīgs līgums.

Galīgais lēmums par latvieša nākotni komandā tiks pieņemts pēc pārbaudes laika beigām.

26 gadus vecais Kalve aizvadītajā sezonā spēlēja Ungārijas komandā Šolnokas «Olaj KK», tiekot pie valsts sudraba godalgām. Viņš spēlēja arī Adrijas līgā, kur, piedaloties 26 mačos, caurmērā guva 8,3 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Bet FIBA Izaicinājuma kausā desmit spēļu laikā Kalve izcēlās ar vidēji gūtiem 14,3 punktiem un izcīnītām 5,6 bumbām zem groziem.

Aizvadītajā sezonā «Vanoli» Itālijas čempionātā ierindojās 11. vietā, 30 mačos tiekot pie 13 uzvarām un nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Jaunā Itālijas čempionāta sezona sāksies 13. oktobrī.

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009. gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu