Kalvītis pārliecina Zatleru par valdības rīcībspēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru prezidents Aigars Kalvītis pārliecinājis Valsts prezidentu Valdi Zatleru, ka valdība patlaban ir rīcībspējīga, neraugoties uz apstākli, ka pašlaik valdībā nav ekonomikas ministra, ka premjers gatavojas izdot rīkojumu par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga atstādināšanu un ārlietu ministrs Artis Pabriks iesniedzis demisijas rakstu. Pirms tikšanās ar premjeru prezidents par to izteica šaubas.

Zatlers atzina, ka saruna bijusi «grūta». Kalvītis jautājumu par to, kas aizstās trūkstošos ministrus, solīja atrisināt līdz pirmdienai.

Prezidents uzsvēra, ka to, ko neizdarīja valdība, izdarīs Saeima — tas attiecināms gan uz budžeta, gan uz KNAB vadītāja Alekseja Loskutova jautājumu. «Nākamā nedēļa parādīs, cik gatava Saeima ir saspringt un izskatīt budžetu,» sacīja prezidents.

Premjers Aigars Kalvītis piektdienas vakarā devās pie Valsts prezidenta, lai sniegtu paskaidrojumus. Iepriekš prezidenta preses sekretāre Inta Lase sacīja, Ministru prezidents vēl nav informējis prezidentu par pārmaiņām valdībā, bet tā ir obligāta prasība. Premjers pēc tikšanās norādīja, ka rīkojumu par Štokenberga atstādināšanu parakstījis īsi pirms došanās pie Zatlera. Tagad prezidents ir informēts par aktualitātēm valdībā.

Zatlers  iepriekš uzsvēra, ka Satversmē prezidentam nav paredzētas tiesības atlaist valdību, tomēr viņš varētu izteikt neuzticību valdības vadītājam, taču pēc tikšanās ar Kalvīti šis jautājums vairs nav aktuāls. Jautāts, vai Zatlers uzticas valdībai, viņš atbildēja: «Es uzticos Saeimai.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu