Kam noteikti jābūt jūsu auto ziemas laikā? (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SchuminWeb, CC BY-SA 2.0

Īsta ziema ir pārbaudījums ne tikai automašīnām, bet arī autovadītājiem, tāpēc «Kia» oficiālā pārstāvja «Forum Auto» eksperti skaidro, kādām lietām ziemas laikā noteikti būtu jāatrodas automašīnā jeb – kāds ir autovadītāja ziemas izdzīvošanas komplekts?

«Forum Auto» Servisa klientu konsultants Ivars Kaucis norāda, ka, pirmkārt, lai samazinātu varbūtību dalībai neplānotās «ziemas izdzīvošanas spēlēs», sākotnēji būtu jāpārbauda un ziemai jāsagatavo pats auto, un tad jau var sākt domāt par izdzīvošanas komplektu: «Noteikti būtu jānovērtē automobiļa kopējais tehniskais stāvoklis, riepu un akumulatoru baterijas stāvoklis, ieteicams pārbaudīt motora dzesēšanas sistēmu un termostatu, elektroiekārtas, apgaismojumu, it īpaši ārējo, un stikla tīrītāju sistēmu, kā arī tehnisko šķidrumu stāvokli un līmeņus.»

Ja auto ir tehniskā kārtībā, var ķerties klāt pie autovadītāja ziemas izdzīvošanas komplekta sagatavošanas. «Forum Auto» eksperts Kaucis aicina pārliecināties, vai šajā komplektā jau iekļauts:

1. Atbilstošs stiklu mazgāšanas šķidrums pietiekamā daudzumā;
2. Stiklu tīrītāju slotiņas;
3. Ledus skrāpis;
4. Ideālā variantā – trose automašīnas vilkšanai un kvalitatīvi startēšanas vadi.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu