Kamēr ārzemnieki gaida lielāku cenu kritumu, latvieši pērk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Kamēr Krievijas iedzīvotāji gaida vēl lielāku cenu kritumu Latvijas elitāro īpašumu tirgū, darījumus šajā tirgus segmentā pārsvarā  slēdz Latvijas iedzīvotaji, raksta «[s:25240]».

Kompānijas «Immostate» speciāliste Krista Elsta norāda, ka visi ekskluzīvo mājokļu iegādes darījumu slēdzēji ir vietējie. Viņa atzīst, ka interese par šādiem mājokļiem cenu krituma dēļ pēdējā laikā  ir parādījusies. Par Jūrmalas īpašumiem kā parasti interesi izrādot Krievijas iedzīvotāji, taču viņi šobrīd nogaidot un neko nepērkot. Šobrīd esot novērota jauna tendence, kad potenciālie pircēji meklējot nelielus mājokļus netālu no jūras  par zemām cenām. Šādi mājokļi tiek iegādāti ar mērķi, lai uz Jūrmalu varētu atbraukt atpūsties, diemžēl tieši šādu piedāvājumu šobrīd  nav.

Pēc Kristas Elstas teiktā Vecrīgā un Jūrmalā darījumi tiek slēgti visu laiku, kaut arī to skaits nav liels. Tikko parādās izdevīgs piedāvājums, īpašums tiek nopirkts. Ārzemnieki pārsvarā ieturot nogaidošas pozīcijas vai arī cenšoties mājokļu īpašniekus pierunāt īpašumu pārdot par divreiz mazāku cenu. Pārdevēji parasti nepiekrītot, kaut mēdzot būt arī izņēmumi. Krista Elsta uzskata, ka elitāro īpašumu cenas vēl nedaudz kritīsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu