Kamerkoris «DeCoro» atskaņos Arvo Perta un Bendžamina Britena skaņdarbus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Sv.Pestitāja anglikāņu baznīcā, 6.janvārī plkst.19:30 notiks Latvijas Universitātes kamerkora «DeCoro» koncerts, kurā tiks atskaņoti komponistu Arvo Perta un Bendžamina Britena skaņdarbi. Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās ērģelnieks Aigars Reinis.

«Koncerta programmā ir iekļauti tādi atpazīstami un nozīmīgi komponisti kā Arvo Perts (Arvo Pärt? 1935) un Bendžamins Britens (Benjamin Britten 1913-1976), kurš 2013.gadā atzīmē 100 gadu jubileju. Idejiski abi skaņraži tiecas uz pilnību, bet interesanti, kādus izteiksmes līdzekļus katrs no viņiem izmanto, lai to sasniegtu. Britena mūzika ir piesātināta un tajā dzīvo ļoti daudz stilu un kontrastu, savukārt Perta rokraksts ir gluži pretstats - ģeniāla vienkāršība un minimālisms. Starp Pērta radīto meditatīvo mūziku gan kora, gan ērģeļu izpildījumā Britens kontrastēs ar vienu no viņa spilgtākajiem opusiem korim, solistiem un ērģelēm - festivāla kantāti Rejoice in the Lamb,» par koncerta programmas izvēli stāsta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Koncertā piedalās Latvijas Universitātes kamerkoris «DeCoro», ērģelnieks Aigars Reinis, pianiste Ilze Dzērve, solisti - Kristiāna Vaickovska, Māra Vaickovska, Juris Jēkabsons un Uģis Meņģelis. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Latvijas Universitātes kamerkoris «DeCoro» dibināts 2007.gadā. Un tā diriģenti ir Pēteris un Kristiāna Vaickovski. Korī dzied gan Latvijas Universitātes, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem. «DeCoro» piedalījies vairākos starptautiskos koru festivālos - konkursos Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Itālijā un Zviedrijā. Novembra sākumā «DeCoro» atgriezās no starptautiskā koru dziedāšanas konkursa «Praga Cantat», kur folkloras un jaukto koru grupā ieguva zelta diplomus, kā arī tika piešķirta speciālbalva par labāko horeogrāfiju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu