Kamparkalnā būs kamanu suņu sacensības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Stāvēju savās saplēstajās drēbēs, noskrandis un saplīsis, medicīnisko salveti pie sava asiņojošā dibena. Manas prāta spējas bija zudušas, gurni un mugura pagalam no slieču lēkāšanas. Stāvēju tur pārguris pēc septiņpadsmit dienu un četrpadsmit stundu brauciena; stāvēju ar bārdā iesalušu spļāvienu; stāvēju, atminēdamies aļņa uzbrukumu un slepkavīgo vēju, iekšzemes plašumus savu acu priekšā; stāvēju, izjutu to visu un ar pilnu pārliecību teicu: «Es atgriezīšos un uzvarēšu šīs sasodītās sacīkstes...»

Ar šīm sacīkstēm grāmatas «Ziemas deja» autors Gerijs Polsens domā slavenās Iditarodas sacensības. Atļaušos apgalvot, ka sportisti, kas 11. februārī piedalīsies kamanu suņu sacensībās «Royal Canin ziemas kauss 2012», kaut reizi mūžā gribētu pieredzēt to sacensību azartu, dzīves skolu, ko var izbaudīt, tikai šķērsojot tūkstoš simts astoņdesmit jūdžu pāri Aļaskai, šai ļoti skaistajai, bet arī bīstamajai ziemeļu zemei.

Pārvēršot sapņus īstenībā (kaut nelielu daļu sapņa), kamanu suņu sporta entuziasti, sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas 11. februārī plkst. 12.00 tiksies Kamparkalna gleznainajā un Latvijas apstākļiem kalnainajā apkārtnē, lai izbaudītu savu suņu skriet vēlmi, sacensību garu un savu prasmi vadīt suņu pajūgu.

Esat laipni aicināti Kamparkalnā 11. februārī, lai iepazītu šo aizraujošo kamanu suņu sportu, kad trasē dosies 2, 4 un 6 suņu pajūgi, slēpotāji ar saviem suņiem. Būs arī skatītājiem tik aizraujošais minipulings, kad pavisam nelielu distanci uz ātrumu veiks visdažādāko šķirņu un bezšķirņu suņi, aiz sevis mazās ragaviņās velkot smagumu.

Brauciet klausīties aptuveni 100 suņu nemierīgās rejās pirms starta, atbalstīt cilvēkus, kas par savu dzīvesveidu ir izvēlējušies šo aizraujošo kamanu suņu sportu. Un jūs piedzīvosiet īpašu cilvēka un suņa sadarbību, mīlestību un uzticību.

Tiekamies 11. februārī plkst. 12.00 Kamparkalnā kamanu suņu sacensībās «Royal Canin ziemas kauss 2012», Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas vārdā aicina Gundega Pumpure.

Vairāk info: www.sleddog.lv

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu