Kanādā atklāj Baltijas un Ziemeļvalstu filmu festivālu «Gaišās naktis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Monreālā, Kanādā, atklāts Baltijas un Ziemeļvalstu filmu festivāls «The Bright Nights» jeb «Gaišās naktis», kas notiek jau otro gadu un tradicionāli tiek rīkots divās pilsētās - Otavā un Monreālā.

No Latvijas kanādiešus šogad ieradies priecēt mazais un radošais Rūdis no režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas «Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?». Filmas pirmizrāde Monreālā paredzēta 24.maijā, bet Otavā tā notika 27.aprīlī, iemantojot neviltotas skatītāju simpātijas un labas atsauksmes.

Festivāla atklāšanas svinīgo pieņemšanu Monreālā šogad bija apņēmušies rīkot latvieši un lietuvieši, tostarp Monreālas Latviešu biedrība, goda konsuls Kvebekas provincē Roberts Klaiše, kā arī Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā priekšsēdis Andris Ķesteris, kurš ir viens no festivāla galvenajiem organizētājiem.

«The Bright Nights» filmu festivālu rīko Baltijas valstu un Ziemeļvalstu vēstniecības Kanādā sadarbībā ar goda konsuliem Kvebekas provincē, Kanādas Filmu institūtu un Kvebekas filmu institūtu «Cinématheque».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu