Kanādā skatāma fofoizstāde «Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) un fotogrāfa Ilmāra Znotiņa kopīgi veidotā fotoizstāde «Baltijas ceļš, kas iekustināja pasauli» pēc veiksmīgas izrādīšanas Otavā un Toronto ir aizceļojusi līdz Monreālai, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Pateicoties Latvijas goda konsula Kvebekas provincē Roberta Klaišes iniciatīvai, izstāde tika iekārtota Monreālas latviešu sabiedriskajā centrā. Izstādes organizēšanā iesaistījās arī Monreālas Organizāciju padome, Baltijas Mākslinieku asociācija un Latvijas vēstniecība Kanādā.

Fotoizstādi Monreālā būs iespējams apskatīt vairākos sabiedriskos pasākumos, tostarp 14.jūnijā rīkotajā atceres vakarā, pieminot 1941.gadā izsūtītos Latvijas civiliedzīvotājus.

Latviešu sabiedrība Kanādā ik gadu vairākās pilsētās organizē atceres pasākumus komunistiskā genocīda upuru piemiņai. Otavā aizvesto piemiņas dievkalpojums tika rīkots 10.jūnijā, kurā piedalījās arī Latvijas vēstniecības darbinieki. Pēc dievkalpojuma Otavas latviešu Miera draudzes namā tika atskaņots Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantātes «Dievs, Tava zeme deg!» video ieraksts, kas emocionāli sasaucās ar piemiņas dievkalpojuma tematiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu