Kanādietis, kam amputētas kājas, uzkāpis Kilimandžāro virsotnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

31 gadu vecs Kanādas iedzīvotājs, kam bērnībā amputētas abas kājas, ar roku palīdzību uzkāpis Āfrikas augstākajā virsotnē - 5895 metrus augstajā Kilimandžāro kalnā, cerot, ka viņa veikums var palīdzēt arī citiem noticēt saviem spēkiem.

Dzīvespriecīgais un vitālais Spensers Vests šo kāpienu veltījis labdarības mērķiem, vācot naudu organizācijai, kas piegādā dzeramo ūdeni Kenijai, ko pērn piemeklēja postošākais sausums 60 gadu laikā.

Taču ne mazāk svarīgs Spenseram ir arī otrs mērķis, ko viņš izvirzījis visai savai dzīvei, - pierādīt, ka ārsti savulaik kļūdījušies, apgalvodami viņa vecākiem, ka viņš nekad nekļūšot par pilnvērtīgu sabiedrības locekli.

«Sasniegt Kilimandžāro virsotni - tas man gan garīgā, gan fiziskā ziņā šimbrīžam bijis sarežģītākais izaicinājums. Bet, to paveicot, es ceru nodot cilvēkiem vēl pārliecinošāku vēstījumu - ir jānotic sev, ir jānotic citiem,» Spensers Vests sacījis sarunā ar ziņu aģentūras AFP korespondentu Kenijas galvaspilsētā Nairobi.

«Fiziski tas nebija viegli, jo lielāko daļu ceļa es pieveicu, izmantojot roku spēku, un tā bija milzīga slodze pleciem un rokām,» viņš stāstījis, lēšot, ka tādā veidā veicis 80% ceļa. Jāpiebilst, ka uz virsotni Spenseru pavadīja divi viņa labākie draugi - Deivids Džonsons un Alekss Mērss.

Kā liecina ieraksti, fotogrāfijas un videomateriāli viņa blogā «Pārvērtē iespējamības robežas» («Redefine Possible»), kāpiens bijis patiešām grūts, nācies pieredzēt aukstumu, pārvarēt smilšu un sniega joslas, bet gandarījums par paveikto ir milzīgs.

Kājas Spenseram tika amputētas piecu gadu vecumā iedzimtas slimības dēļ. Viņš atceras, ka bērnībā viņam nereti nācies ņemt talkā savu labo humora izjūtu, lai apkārtējie sāktu uzlūkot viņu kā personību, nevis tikai kā cilvēku, kam nav kāju. Tiesa gan, arī tas ne vienmēr līdzējis.

Spensers studējis žurnālistiku, bijis aktieris, bet visu šo laiku viņu pavadījis jautājums par to, vai dzīvei nav iespējams atrast kādu dziļāku jēgu. Tad, atsaucoties kāda drauga aicinājumam un dodoties uz Keniju, lai pievērstos labdarībai, viņš sapratis, ka var palīdzēt gan sev, gan citiem, mudinot cilvēkus paraudzīties citām acīm uz lietām, kas šķiet nepaveicamas. «Kenijai esmu daudz pateicības parādā,» viņš atzinis.

Pie sava jaunākā sasnieguma Spensers Vests nedomā apstāties. «Paldies visiem, kas mums palīdzējuši savākt 500 000 Kanādas dolārus (gandrīz 271 000 latus) Kenijas dzeramā ūdens projektiem, bet mūsu mērķis ir savākt 750 000, tātad es turpināšu savu iespējamības robežu pārvērtēšanas ceļu,» viņš sacījis.

Video uzņemts pirms kāpšanas Kilimandžaro:


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu