Kāpās tiks atļauts būvēt

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Latvijas Saeimā apstiprināti likuma «Par dabas aizsargjoslu» labojumi, kuri zināmā mērā dod zaļo gaismu celtniecības uzsākšanai kāpu zonā. Šādas iespējas var tikt piešķirtas zvejnieku mājiņām, kas atrodas piekrastes dabas aizsardzības zonā. Tās drīkstēs rekonstruēt, paplašināt, kā arī uzcelt tām blakus palīgtelpas un citas saimjniecības ēkas, ja to kopējā platība nepārsniegs 150 kvadrātmetrus. Likuma labojumi ļaus uzsākt celtniecības darbus arī Jūrmalas un Saulkrastu kāpu zonās, kurās līdz šim atradās tikai saimniecības ēkas. Taču būs obligāti jāievēro divi priekšnoteikumi: ja šādu variantu pieļauj šī apvidus zonālais plānojums un ja celtnes platība nepārsniedz tos pašus 150 kvadrātmetrus.

Turklāt izmaiņas likumā «Par dabas aizsargjoslu» pieļaus tādu sabiedrisko iestāžu celtniecību piekrastes joslā, kā viesnīcas, kafejnīcas un citi tūrisma infrastruktūras objekti, ar noteikumu, ka tie atrodas no ūdens malas ne mazāk kā 300 metru attālumā. Un tikai tad, ja to atļaus pašvaldības apstiprinātais teritorijas attīstības plāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu