Kāpēc nedrīkst mācīties naktī pirms eksāmena (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/hashir/

Mācīšanās pirmseksāmena naktī patiesībā noved pie sliktākiem rezultātiem, atklājies ASV veiktā pētījumā.Kalifornijas universitātes ilgtermiņa pētījumā atklājies, ka skolēni, kas mācījās naktī, eksāmenos uzrādīja sliktākus rezultātus, bet labākas sekmes bija tiem jauniešiem, kas mācījās savlaicīgi.

Pētījumā piedalījās 535 brīvprātīgie skolēni vecumā no 14-17 gadiem, kuriem lūgts pierakstīt dienasgrāmatā mācīšanās un gulēšanas laiku.

Tie jaunieši, kas bieži mācījās vēlu vakarā vai naktī, biežāk kaut ko nesaprata mācību stundā vai guva sliktas sekmes pārbaudījumos.

«Mūsu rezultāti liecina, ka papildu laiks, kas tiek veltīts mācībām, bieži samazina gulēšanas laiku un īsāks miega laiks izraisa mācību problēmas nākamajā dienā pēc ieilgušām mācībām,» sacīja pētījuma autors Endrū Fulinji.

«Akadēmiskie panākumi var būt atkarīgi no tādas stratēģijas atrašanas, kas ļauj nesamazināt miegu uz mācību rēķina, kā arī ievērot stabilu mācīšanās laiku dienas laikā, pēc iespējas efektīvāk izmantot skolas laiku un ziedot laiku, kas tiek izmantots citām, mazāk svarīgākām aktivitātēm,» skaidroja psihiatrijas un uzvedības profesors.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu