Kapēc pārmērīgā kafijas lietošana dara resnu (46)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/amanda28192/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Lai gan kofeīns ir pirmais no toksīniem, ko apskatu, tas ir vismazāk barojošais. Es pat ļauju dienā izdzert vienu tasi bioloģiski tīras kafijas (vai tējas) 14 dienu starta programmas «Tīrs un slaids» laikā .

Tas tādēļ, ka pats kofeīns nav nemaz tik slikts - slikts ir veids, kādā cilvēki to lieto. Pārmērīgs kofeīna daudzums (vairāk nekā divas tējas vai kafijas tases dienā) stimulē nervu sistēmu, liekot virsnierēm izdalīt kortizolu - hormonu, kas palīdz organismam reaģēt uz stresu. Viss liekais kortizols stundām ilgi peld pa organismu pēc tam, kad esat lietojis kofeīnu. Tāpēc cilvēki, kas dzer kafiju vai tēju visu dienu, būtībā pārplūdina savu organismu ar taukus uzkrājošiem hormoniem.

Tad vēl ir arī kalorijas, kas rodas no «atkritumu kofeīna», kā es to saucu. Tā ir kafija vai tēja, kurai pievienots cukurs, kā arī aukstie kafijas dzērieni, kas tiek pasniegti ar dažādu garšu sīrupiem vai saputotu krējumu un ko var nopirkt amerikāņu stila kafijas bāros. Kofeīns pēcpusdienā traucē arī miegu, un laba miega trūkums liek ķermenim uzkrāt taukus, jo īpaši ap vidukli. Tātad pārmērīgs kofeīna daudzums ir kā lieku miesas centimetru līmēšana ap vidukli. Bet vajadzētu izvairīties arī no kafijas bez kofeīna, jo kofeīna atdalīšanas procesā kafija zaudē daudzas labās īpašības.

Arī man kafija garšo tikpat ļoti kā jebkuram cilvēkam. Bet es to izmantoju savā labā - kofeīns palīdz organismam sadedzināt taukus un arī uzlabo sniegumu vingrošanas laikā (lietojiet to vismaz pusstundu pirms vingrošanas). Bioloģiskajā kafijā ir arī daudz antioksidantu, un tā pozitīvi ietekmē gremošanas procesu, palīdzot iekšējiem orgāniem no rīta sākt darboties, uzturot ķermeni jauku, tīru un bez toksīniem. Tāpēc varat izdzert vienu vai divas tases bioloģiskās kafijas (vai tējas) dienā, vēlams no rīta. Man pašam garšo kafija Americano, pievienojot mazliet pilna tauku satura bioloģiskā piena vai pat krējuma. Man patīk uzbērt arī kanēļa šķipsniņu - tas palīdz ķermenim sadedzināt taukus efektīvāk un uztur vienmērīgu cukura līmeni asinīs. Un kanēļa garša atņem vajadzību pēc cukura vai saldinātājiem.

Arī zaļā tēja satur kofeīnu, bet man tā garšo, un visiem saviem klientiem iesaku to dzert. Tajā ir mazāk kofeīna nekā kafijā, tāpēc to varat dzert vairāk (līdz sešām tasēm dienā), un tajā ir arī vairāk antioksidantu.

Zaļā tēja lieliski attīra organismu. Sevišķi labi tā palīdz atbrīvoties no metāla toksīniem - tie galvenokārt ir apkārtējās vides toksīni. Tomēr nedzeriet zaļo tēju tieši pirms gulētiešanas, jo kofeīns neļaus aizmigt. Tā vietā sāciet to dzert no rīta un pārtrauciet ap pulksten 5 vai 6 vakarā. Es saviem klientiem iesaku uzvārīt lielu kannu zaļās tējas, pagaidīt, lai tā atdziest, tad pārliet to pudelē un dzert aukstu visu dienu. Kā jūs to dzerat, ir jūsu ziņā, bet ierobežojiet sevi līdz sešām tasēm dienā un pārliecinieties, ka tā ir bioloģiska (tad tā satur vairāk antioksidantu).

«The White Book»

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu