Kāpēc pašpietiekamas sievietes izvēlas necienīgus vīriešus? Padiskutējam? (234)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ali Elan, CC BY-NC-SA 2.0

Sveicinātas, portāla apmeklētājas! Aicinu uz diskusiju Jūs, sievietes, kas dzīvo nelaimīgās attiecībās. Par to sāku padziļinātāk domāt aizvakar, kad acis man atvēra man tuvs radinieks, kurš, manā skatījumā, palēnām pārvēršas par emocionālu varmāku, taču viņa draudzene to atsakās ievērot, forumā raksta kāda [s:45411]lasītāja.

Sievietes ar milzīgu potenciālu, tādas, kas dzimušas būt labas mātes, sievas, tomēr izvēlas vīriešus, kas pēc pieciem vai desmit attiecībās vai (vēl ļaunāk) laulībā pavadītiem gadiem, noved pie psihoterapeita un dažiem tūkstošiem, kas iztērēti juristiem.

Vīrietis, mazliet pāri trīsdesmit, nekad nav precējies, visas viņa attiecības allaž beidzas ar skandāliem, ierasti meitenes vairs neiztur, taču cietējs ir viņš. Viņa šī brīža draudzene - skaista, inteliģenta, talantīga meitene, ar labu izglītību, finiša taisnē uz doktora grādu, neizsakāmi talantīga vairākās jomās, gatavo izcili, ir radoša, attiecībās atdod sevi visu. Un tomēr nekad nav saņēmusi atzinību.

Tas man allaž ir šķitis savādi - kāpēc viņi vēl ir kopā? Nav nekāds mīļais, turīgais, intelektuālākais - tipisks vecis, kas to vien māk kā tērēt un «braukt ar muti», tomēr viņi kopā ir jau divus gadus. Regulāri sabiedrībā viņš viņu pazemo, izsakot neglaimojošas piezīmes, caur «jokiem», kas nevienam nešķiet smieklīgi, atļaujas tādas frāzes kā «aizveries», «nemaisies», «Tu labāk daudz nerunā» un ir dzirdētas arī rupjākas tēzes. Sabiedrībā, draugu, ģimenes lokā.

Meitene nodur acis un klusē. Kāpēc? Tas man nav skaidrs, kāpēc kaut kas tāds ir jāpacieš? Es nezinu, kas notiek šajās attiecībās «aiz durvīm» un diez vai būtu adekvāti par to spriest, tomēr mani šokē šāda sievietes samierināšanās.

Jā, viņa viņu mīl, tomēr es neesmu saskārusies ar viņa mīlestības izpausmēm. Sabiedrībā tieši viņa ir tā, kas pieglaužas, samīļo, iedod buču, uz ko vīrietis atbild ar rokas nokratīšanu, dusmu pilnu piezīmi vai ignoranci. Un šādas attiecības ir tik daudz! Sievietes to vien dara, kā šādos forumos sūdzas par saviem vīriem, draugiem, kas ir tādi un šitādi! Kāpēc sievietes izvēlas šādu dzīvi? Turklāt, labprātīgi, skaidri apzinoties, kas viņas sagaida.

Sievietes ar milzīgu potenciālu, tādas, kas dzimušas būt labas mātes, sievas, tomēr izvēlas vīriešus, kas pēc pieciem vai desmit attiecībās vai (vēl ļaunāk) laulībā pavadītiem gadiem, noved pie psihoterapeita un dažiem tūkstošiem, kas iztērēti juristiem.

Kas notiek šo sieviešu smadzenēs? Kāpēc apzināti traumēt sevi un mesties šādās neveselīgās attiecībās? Kāpēc ciest, ja attiecības kļūst neveselīgas un sāpīgas jau pašā sākumā? Es nemudinu apspriest konkrēto gadījumu, bet gan tendenci sievietēm izvēlēties vīriešus, kas viņas sāpina, tā kāda mūsu lasītāja.

Komentāri (234)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu