Kāpēc strādājošie visā pasaulē necieš pirmdienas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sybren A. Stüvel, CC BY-NC-ND 2.0

75% strādājošo piedzīvo stresu, ko izsauc nepieciešamība doties uz darbu pirmdienā. Apmēram 50% strādājošo šī problēma ir tik nopietna, ka rodas vēlēšanās mainīt darbu, raksta «The Indian Express».

Aptaujājot vairāk nekā 3600 cilvēku dažādās pasaules malās, izrādījās, ka svētdienas vakari nākamās darbadienas dēļ tiek pavadīti uztraukumā. Tikai 22% no aptaujātajiem nekad nenervozē pirms darba nedēļas sākuma.

Eksperts darba jautājumos Meri Elens Sleiters saka, ka pats saspringtākais laika brīdis ir pirmdienas rīts. Nevar atrast cilvēku, kurš priecātos, ka beigušās brīvdienas.

Lai samazinātu stresu svētdienas vakaros, nepieciešams jaunai darba nedēlai sagatavoties jau piektdien. Pēdējo nedēļas darba dienu jāorganizē tā, lai nākamās nedēļas darba dienas būtu veiksmīgas. Nepieciešams laicīgi tikt galā ar visiem aktuālajiem darbiem, laicīgi plānot biznesa tikšanās, sakārtot materiālus un darāmo darbu kalendāru.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu