Nepieciešams:
Kāpostu burkānu plācenīši (41)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500g kāpostu
3 burkāni
2 sīpoli
2 olas
3 ēdamkarotes mannas
50g sviesta
eļļa cepšanai
rīvmaize
sāls
pipari
Pagatavošana:
Kāpostus un burkānus sarīvē, pielej nedaudz ūdens un sautē uz nelielas uguns 20 minūtes. Kāpostiem pieliek mannu, samaisa viendabīgā masā. Nedaudz atdzesētiem kāpostiem pieliek olas un sviestā apceptus sīpolus, sāla un piparo.
No masas veido nelielus plāceņus, apviļā rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gaiši brūnus. Pasniedz ar krējuma vai sēņu mērci vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.