«Karaļa runas» režisors saņem Amerikas Režisoru ģildes galveno balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Britu drāma «King's Speech» («Karaļa runa») sestdien triumfēja Amerikas Režisoru ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā Holivudā.

Kinolentes režisors Toms Hūpers tika godināts par izcilu sniegumu pilnmetrāžas filmu veidošanā, pārspējot filmas «The Social Network» («Sociālais tīkls») režisoru Deividu Finčeru, fantastikas trillera «Inception» («Pirmsākums») režisoru Kristoferu Nolanu, baleta drāmas «Black Swan» («Melnais gulbis») veidotāju Darenu Aronofski un kinolentes «The Fighter» («Cīnītājs») režisoru Deividu O. Raselu.

Aronofskis, Rasels, Hūpers un Finčers kandidē arī uz ASV Kinoakadēmijas «Oskara» balvu kategorijā par labāko režiju. Līdzās viņiem par «Oskara» balvu cīnīsies arī brāļi Koeni ar kinolenti «True Grit» («Īstenā drošsirdība»).

Tikai sešas reizes 62 gadu laikā Amerikas Režisoru ģildes balvas ieguvējs nav ieguvis arī prestižo «Oskara» balvu. Pēdējo reizi tas notika 2003.gadā, kad Robs Māršals, kurš saņēma Režisoru ģildes galveno apbalvojumu par darbu pie mūzikla «Chicago» («Čikāga»), «Oskara» ceremonijas laikā zaudēja filmas «The Pianist» («Pianists») režisoram Romānam Polaņskim.
Filma «Karaļa runa» vēsta par karali Džordžu, karalienes Elizabetes II tēvu, kurš pēc sava brāļa Edvarda VIII atteikšanās no troņa sākotnēji ļoti nelabprāt uzņēmās karaļa pienākumus. Nervozas stostīšanās nomocīts, viņš saņem logopēda palīdzību un galu galā ir spējīgs vadīt valsti Otrā pasaules kara laikā.

Amerikas režisoru ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā tika apbalvota arī Čārlza Fērgusona dokumentālā filma «Inside Job», kas vēsta par 2008.gada finanšu krīzes iemesliem visā pasaulē. Savukārt televīzijas seriālu kategorijās triumfēja situāciju komēdija «Modern Family» un televīzijas drāma «Boardwalk Empire».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu