Nepieciešams:
Karaliskā ābolkūka (16)
Mīkla:
75g sviesta
75g pūdercukura
1 ola
200g miltu
Pildījumam:
1300g ābolu
50g rozīņu
75g riekstu
1 citrons
1 tējkarote kanēļa
Kūkas virsai:
3 olas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
4 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes miltu
1 strīķēta karote cepampulvera
Pagatavošanai:
Pamatnes mīklai sviestu sakuļ ar cukuru, olu, beigās pieliek miltus un atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm.
Ābolus mizo, sagriež plānās šķēlītēs. Rozīnes aplej ar karstu ūdeni, uzbriedina.
Cepamformā liek izrullētu mīklas plāksni, veidojot augstas maliņas. Uz mīklas liek ābolus, kurus sajauc ar rozīnēm, riekstiem, rīvētu citrona mizu, kanēli un citrona sulu. Liek cepties 180 grādos 25 minūtes.
Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās. dzeltenumus saputo, pielliek cepampulveri, vaniļas cukuru, miltus, iecilā olu baltumus. Mīklu pārlej kūkai un cep vēl 15 - 20 minūtes.
Gatavu kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.