Karasevs iecelts par Krievijas izlases galvenā trenera vietas izpildītāju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Par Krievijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera vietas izpildītāju šodien iecelts Vasīlijs Karasevs.

Pēc tam, kad par aiziešanu no amata pagājušās nedēļas beigās negaidīti paziņoja grieķu speciālists Fotis Kacikaris, komanda gatavošanos septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram sāka tieši Karaseva vadībā.

Tomēr nav garantēts, ka tieši Karasevs vadīs valstsvienību Eiropas čempionātā. Viņš ar komandu strādās līdz 2. augustam, kad balsojumā tiks noteikts jaunais Krievijas Basketbola federācijas (RFB) prezidents. Galējais lēmums par izlases galveno treneri būs jāpieņem jaunajam federācijas vadītājam.

Karasevs iepriekš kļuva par Kacikara palīgu pēc tam, kad viņa vadītā Krievijas studentu izlase izcīnīja zelta medaļas šomēnes notikušajā pasaules Universiādē.

Karasevs strādā ar Ļubercu «Triumf» komandu, bet bez viņa uz izlases vadīšanu pretendē arī Sergejs Bazarevičs (Samāras «Krasnije kriļja»), kamēr Jevgeņijs Pašutins (Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ») no iespējas kandidēt uz posteni atteicies.

Kā ziņots, Kacikaris no amata atkāpās labprātīgi, to skaidrojot ar RFB prezidenta pienākumu veicējas Jūlijas Aņikejevas vēlmi.

Kacikaris Krievijas izlases galvenā trenera posteni ieņēma kopš pērnā decembra, kad amatā nomainīja amerikāņu treneri Deividu Blatu.

Krievijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Grieķiju, Itāliju, Zviedriju un Turciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu