Kardiologi: plānveida operāciju pārtraukšana palielinās mirstību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Kardiologi brīdina, ka tuvākajā laikā Latvijā dramatiski pieaugs akūto pacientu skaits un cilvēku mirstība, portālu «Apollo» informēja Latvijas Kardiologu biedrības valdē.

Tādas sekas prognozē, jo finansējuma samazinājuma dēļ no 13. jūlija tiek pārtraukta visu plānveida pacientu ārstēšana Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, tostarp Latvijas Kardioloģijas centrā.

Kardiologi norāda, ka pēdējos gados pacientu savlaicīgas un mērķtiecīgas ārstēšanas rezultātā hospitālā mirstība no kardiovaskulārajām slimībām Latvijā tika samazināta par 5%, bet Latvijas Kardioloģijas centrā — par 13%. Šie dati uzskatāmi atklāj mūsdienīgas medikamentozās un invazīvās ārstēšanas nozīmi akūta koronāra sindroma pacientu aprūpē.

Pārtraucot plānveida operācijas, palielināsies akūto pacientu skaits, mirstība no kardiovaskulārajām slimībām, rindas uz plānveida operācijām nākotnē un mirstības skaita ziņā Latvija atgriezīsies 90. gados.

Pašlaik plānveida operācijas jau pārtrauktas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, tiks pārtrauktas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā un citās Latvijas slimnīcās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu