Kariņš: 70 miljardi eiro zinātnei ir ieguldījums mūsu nākotnei (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ceturtdien Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā deputāti atbalstīja likumdošanas ziņojumus par zinātnes un pētniecības programmas «Apvārsnis 2020» izveidi, kas paredz finansējuma piešķiršanu zinātnes attīstībai 70 miljardu eiro apjomā no 2014. - 2020.gada.

Debatēs par ziņojumiem EP deputāts Krišjānis Kariņš (V) uzsvēra, ka programmai piešķirtais finansējums ir ieguldījums mūsu visu nākotnē. «Mums visiem ir kopīgs mērķis – ekonomikas izaugsme un jaunas darbavietas. Lai radītu darbavietas, kuras ražo preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību un lai pieaugtu iedzīvotāju labklājība, ir nepieciešams ieguldīt zinātnē un pētniecībā, “ kolēģiem teica Kariņš.

Deputāts uzsvēra, ka jaunizstrādātā ES zinātnes finansēšanas programma «Apvārsnis 2020» ne tikai palielina kopējo finansējuma apjomu līdz 70 miljardiem eiro nākamajiem septiņiem gadiem, bet palielina arī sadarbības nozīmi zinātnē un pētniecībā. Kariņš norādīja, ka nozīmīgs priekšnosacījums naudas saņemšanai ir sadarbība – ne tikai starp institūtiem, bet arī starp dalībvalstīm. Ieguvēji no tā būs visu dalībvalstu iedzīvotāji, jo sadarbojoties gudrākajiem un spējīgākajiem tiks veicināta kopējā attīstība.

Kā zināms arī Baltijas valstis šobrīd strādā pie kopējās sadarbības ietvara un varētu kļūt par lielisku piemēru arī citām valstīm. Šī sadarbība Baltijas valstīm varētu kļūt par līdzekli gan finansējuma piesaistē no programmas «Apvārsnis 2020», gan izcilības sasniegšanai zinātnē. Lai veicinātu Baltijas valstu sadarbību zinātnē un pētniecībā, kā arī pievērstu Baltijas valstu zinātnes attīstībai ES politikas veidotāju uzmanību, šā gada oktobrī deputāts Kariņš kopā ar kolēģiem organizēja konferenci «Kāpnes uz izcilību. Baltijas valstu piemērs». Tā bija pirmā diskusija EP par zinātnes attīstību Baltijas valstīs.

Kariņš strādā EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā un Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu